Nije izabran direktor Ureda TZ!

Na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Makarske nije izabran direktor Ureda. Podsjetimo, nakon odlaska Davora Glavine u mirovinu, raspisan je natječaj za izbor novog direktora Ureda. Na natječaj se javilo pet kandidata: Nikolina Radalj, Ana Predelet, Antun Glumac, Ivo Bešker i Tonći  Lalić.  Ni jedan od  kandidata nije dobio potrebnih pet glasova. Tonći Lalić je dobio 4, a Nikolina Radalj 3 glasa.  Natječaj će se ponoviti iza  ljeta, a do tada  će Ured voditi  predsjednik  Skupštine TZ-a dr. Marko Ožić Bebek ,dok će dosadašnji  djelatnik Tonći Lalić obavljati izvršne zadaće

Turističko vijeće TZ grada Makarske jučer je na sjednici zatvorenoj za javnost tajnim glasovanjem biralo kandidata za direktora. Od devet članova TZ-a izostanak je opravdao Anđelko Kujundžić, a nazočni su bili dr. Marko Ožić Bebek, Joško Lelas, Željko Kordić, Ante Roso, Dalibor Mlinarević, Tonči Dragičević, Blaško Barbarić i Mate Židić.

Tonći Lalić je dobio 4, a Nikolina Radalj 3 glasa dok je 1 glas bio nevažeći. Kako je za izbor bila potrebna većina od 5 glasova, TZ grada Makarske nije izabrala  novog direktora. Statut ne predviđa funkcuju v.d. direktora.

Tonći Lalić je jedini od  kandidata zaposlenik Ureda TZ-a grada Makarske pa smo ga upitali – što sada? Hoće li se natječaj ponoviti, tko će u međuvremenu (sezona je u punom jeku!)obavljati poslove direktora?

-Po Statutu predsjednik Turističke zajednice sada vodi Ured i ima snagu potpisa, a ja i dalje u Uredu obavljam sve izvršne zadatke. Sezona je i Ured mora raditi besprijekorno, a natječaj za izbor direktora će se ponovno raspisati iza ljeta i birati direktor Ureda, kaže Tonći Lalić.

  • Piše Janja Glučina
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh