Predstavio se Tonino Picula, kandidat SDP-a i koalicije za EU parlament: Industrija osnažena novim tehnologijama povećat će zaposlenost

-Obnoviti socijaldemokraciju, jer ona ima osjećaj za ljudske potrebe, pravi je model na kojem se dalje treba razvijati Europska unija u kojoj od 28 zemalja većinu čine socijaldemokrati i socijalisti. Trend je jasan ali su okolnosti nepovoljne. Zato glasom za listu br. 20 i mene kao kandidata na mjestu br. 5 dajete priliku da socijaldemokrati dođu na vlast. Kada se to dogodi prvo što se mora učiniti je reindustrijalizirati Europu, dakle, vratiti ljude na posao. I to ne razvijati bilo kakvu industriju već baziranu na novim tehnologijama, a tada će priliku za posao dobiti mladi i stručni ljudi koji se danas nezaposleni- istaknuo je večeras u makarskom Vatrogasnom domu Tonino Picula, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-IDS za EU parlament.
Predstavljajući svoj izborni program, nakon što ga je pozdravio Tonći Bilić, predsjednik makarskog SDP-a, podsjetio je da se 9. svibnja obilježavaju tri važne obljetnice. Prije 120 godina osnovana je prva hrvatska socijaldemokratska stranka, nadalje sto godina od izbijanja Prvog svjetskog rata, kao treću obljetnicu naveo je da je 2004. u Europsku uniju primljeno deset država. Govorio je i o elementima krize u svijetu, od financijske, porasta nesigurnosti, krize okoliša i krize nesigurnosti.
Picula drži kako niti neoliberalizam s tržišnim konceptom, niti autoritarni protekcionizam s jakim utjecajem države, ne mogu naći izlaz iz krize, jedino to može socijaldemokratski model. Naglasio je kako se u svom radu do sada, jer iza sebe ima godinu dana staža u EU parlamentu, a i ubuduće će se voditi time da se do cilja može jedino kompromisom. –Političari koji nisu spremni na kompromis su opasni političari. Ciljeve nije moguće ostvariti u uskoj skupini, već razgovorima i dogovorima- istaknuo je Tonino Picula u Makarskoj.

 
Piše Jasna Morović                                    Foto Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh