Prekinut niz Novog vremena

Futsal-prva polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske

 

 

Nacional-Novo vrijeme Apfel 2:1(1:0)

 

Zagreb, Fusio futsal centar.

Suci: Krešimir Grgurević, Tomislav Katinić i Zlatko Pavličić.

Strijelci: 1:0 Kubović(19), 1:1 Fetič(21), 2:1 Banek(31).

NACIONAL: Luketin, Klindić, Kubović, Banek, Ku. Morina, Suvajac, Ko. Morina, Kovač, Šestić, Leskovar, Ugarković, Petrović, Radmilović.

Trener: Robert Grdović.

NOVO VRIJEME APFEL: Perković, Vuković, Grcić, Buljan, Jelavić, Vrcan, Bajrušević, Zor, Kazazić, Agić, Franić, Babić, Fetič, Vranješ.

Trener: Ivica Osibov.

 

Pred odlično ispunjenim tribinama Fusio centra u Zagrebu prva runda polufinalnog obračuna za prvaka Hrvatske je pripala aktualnim prvacima. „Finale prije finala“ je donijelo dobru i tvrdu futsal predstavu nakon koje Nacional mirniji ide na uzvrat u Makarsku, gdje će ih sigurno dočekati užarena atmosfera. Novo vrijeme je bilo bez ozlijeđenog Osredkara i Baškovića, a početni sastav je bio Perković, Jelavić, Bajrušević, Fetič i Grcić koji je i ušao u prvu priliku kada mu Luketin brani u situaciji „jedan na jedan“, a Perković uzvraća obranom Baneku. Igralo se čvrsto i Grcić već u trećoj minuti zarađuje žuti kartin zbog prekršaja na Korabu Morini, a u šestoj minuti raspoloženi Perković skida udarac Radmiloviću. U desetoj minuti žuti karton i za domaće, točnije za Dina Kovača. Perković pokazuje da je u sjajnoj formi kada u 14. minuti nakon izgubljene lopte Babića opet odlično brani Radmiloviću, te ga dovodi u očaj nakon što mu skida šut i iz drugog pokušaja. Nacional stiska goste pred kraj poluvremena, Petrović prolazi Fetiča i sjajno puca, ali samo u stativu. Pred sam kraj prvog poluvremena Novo vrijeme prima pogodak, sjajni Žarko Luketin preko cijelog terena dodaje za Kubovića koji pogađa mrežu gostiju.

Drugo poluvrijeme počinje odlično za goste, te nakon samo minute igre Alen Fetič zabija za izjednačenje u Fusio centru. Ubrzo nakon toga Fetič opet odlično puca, ali Luketin se ističe i brani mu udarac. Bajrušević pokušava za goste, ali opet je Luketin siguran. Igrala se 31. minuta kada je Šestić oduzeo loptu igračima Novog vremena, te uposlio Baneka koji sigurno zabija za 2:1 i veliko slavlje domaćih. Novo vrijeme ne odustaje i nastavlja s dobrom igrom, ali Luketin je dobro raspoložen. U 36. minuti dogodila se sporna situacija kada Zor dobiva crveni karton nakon prekršaja nad Kubovićem. Domaći opsjedaju vrata gostiju, ali situacija se ne mijenja. Posljednje dvije minute Nacional pokušava sakriti loptu od gostujućih igrača, a minutu prije kraja Osibov pokušava s igračem-vratarom, ali mreže miruju i Nacional prekida veliki pobjednički niz Novog vremena i dolazi do prednosti u polufinalu.

 

 

 

 

Piše Jakov Kovačević       Foto IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh