Na području županije manje turista i manje noćenja

Prema podacima županijske Turističke zajednice na području naše županije na dan 2. srpnja bilo je pet posto turista manje nego na isti dan prošle godine.

Najviše turista registrirano je u Baškoj Vodi – njih 7.637 što je za dva posto više nego lani. Na drugom mjestu je Makarska s 5.446, a na trećem mjestu Split sa 5.264 gosta. Pri samom vrhu po posjećenosti su i druga mjesta Makarskog primorja. Gradac je četvrti sa 4.468, u Tučepima je 4.203, a u Brelima 3.967 turista.

U Podgori je 3.942, u Živogošću 2.771, u Igranama 1.101,a u Drveniku 1.576 turista. Izvješće županijske turističke zajednice pokazuje da je najveći podbačaj u dolasku turista u Marini kod Trogira, gdje je samo 50 posto turista u odnosu na prošlu godinu! Veliki podbačaj imaju i Dugi Rat, Podgora, Šolta, Sućuraj i Trogir, a svi su na oko 70 posto gostiju u odnosu na prošlu godinu!

Najveći napredak ostvaren je u Podstrani, Splitu i Selcima. Od mjesta na Primorju Makarska i Živogošće su na prošlogodišnjim rezultatima, dok je manje turista u Brelima (pet posto!),a u Gradcu i Drveniku za deset posto manje!

  • Piše Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh