Ponovno šverc mesa preko granice

Švercanje mesa iz BiH, čini se, postalo je vrlo “unosan posao”. Policajci su jučer uhvatili 53-godišnjeg Ivana R. iz Makarske s više od 330 kilograma junećih bifteka!

Temeljem dojava da se bavi krijumčarenjem mesa, postavili su mu “zasjedu” u Slimenu i zaustavili mercedes vito u kojem je skrio smrznute bifteke. Utvrđeno je kako je meso kupio u Travniku te ga iz BiH u Hrvatsku pokušao uvesti preko ilegalnog prijelaza u Mijacima pored Vrgorca. Meso su mu oduzeli, a o događaju je izviješćena i veterinarska inspektorica koja je naložila da se meso uništi. Ivan R. zaradio je kaznene prijave zbog izbjegavanja carinskog nadzora i nedopuštene trgovine.

Podsjećamo da je policija samo dan prije uhvatila Antu K.,sa šireg imotskog područja, koji je također iz BiH u Hrvatsku pokušao prošvercati veću količinu mesa. Ova uhićenja govore o potrebi znatno pooštrenijeg nadzora na graničnim prijelazima te još većeg nadzora na ilegalnim prijelazima jer su krijumčari sve organiziraniji i drskiji u svom ponašanju. Očito da im je turistička sezona više nego primamljiva za razne lopovluke, pa tome treba stati na kraj i zbog sigurnosti građana, i zbog turista i zbog cjelokupnog turizma.

  • Ivo ćurković, V.l.
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh