Mrtvacu stavili naočale i šešir i “prošvercali” ga preko granice

Proteklog tjedna dogodio se nesvakidašnji slučaj. M.G. starog 58 godina iz sela Gorice-Sovići u općini Grude (BiH)  koji se u prošlu nedjelju utopio na plaži u Baškom Polju kraj Makarske, nekoliko sati nakon smrti kao živog čovjeka prevezli su preko granice između Hrvatske i BiH. Već sutradan sahranjen je na lokalnom groblju u svojem rodnom mjestu.

Mrtvaca su preko granice prevezli članovi njegove obitelji, koji nisu željeli čekati potrebnu dokumentaciju za prijevoz tijela u drugu državu, već su ga jednostavno kao živog prevezli preko granice, piše Pressrs.ba.

Nesretni muškarac umro je na plaži, a obitelj ga je preuzela u mrtvačnici u Makarskoj, navodeći da će kasnije doći po smrtni list. No, po dokument uopće nisu došli. Umjesto toga, obitelj je pokojnika stavila na zadnje sjedalo golfa. Na glavu su mu stavili šešir i naočale, i bez puno muke prevezli ga preko granice.

Bez problema su prošli pokraj dvije granične kontrole, a da nitko nije ništa posumnjao.

Rođaci pokojnika koji su organizirali i proveli ovu akciju izjavljuju kako su sve ovo napravili zbog dugotrajne i spore administracije i troškova koji se moraju platiti. Da bi sve to izbjegli jednostavno su napravili kao da voze živog čovjeka i na taj način prevarili granične službe. Zapravo cijeli slučaj pokazuje svu apsurdnost administracije i ovako organiziranih službi.

  • Ivo Ćurković i D.N.
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh