Glasovali ste za laž, nasilje, prevare, nepotizam…

Protekli tjedan na hrvatskoj javnoj sceni obilježili su opet političari. Laži, nasilje, prijevare, nepotizam i druge negativnosti obilježili su Vladu, Sabor i općenito političku scenu. Bivši pomoćnik bivše ministrice Holy, Davor Škrlec nakon ostavke optužio je Čačića za nasilje i prijetnje. Čačić kaže da Škrlec laže. I kome sada vjerovati? Čačiću!?? Ili pak Škrlecu!?? Uglavnom i nije važno tko govori istinu već je važno da se naveliko laže, a čini mi se da to radi i Čačić i Škrlec. Laž je ionako uobičajena u redovima SDP-a odnosno Kukuriku koalicije!

Milanović pokazuje da se uopće ne snalazi u ulozi premijera. Sam je tvrdio, kada je smjenjivo ministricu Holy, kako je ljestvica visoko podignuta, odnosno da su kriteriji za Vladu vrlo visoki. Ta je izjava trajala samo nekoliko tjedana dok na red nije došao Čačić. Najprije suđenje i osuda u Mađarskoj, pa onda nasilje nad Holy, pa laži oko Škrleca, pa mailovi o zapošljavanju preko veze i slične bljuvotine. Ali Milanović ne da Čačića. Za njega ne važi visoko podignuta ljestvica. Očito da je i Milanović lagao o visokim kriterijima. Odnosno saborski je zastupnik Lesar bio potpuno u pravu kada je ustvrdio da je ljestvica visoko podignuta kako bi se sva sila kriminala, nezakonitosti, laži, nasilja, prijevara, nepotizma, partitokracije i sličnih stvari mogla provući nekažnjeno!

U Dubrovniku je održan nekakav skup koji je javnost dočekala na nož. Usred sezone naša gospoda našla za potrebno blokirati Dubrovnik i turizam od kojega očekujemo da nas izvuče iz krize. Kad tamo u Dubrovniku sa sastali Tadić i Tachi te se rukovali. Što Hrvatska ima s međususjedskim odnosima Srbije i Kosova? To su njihovi problemi i neka ih oni rješavaju. Principi su poznati i Hrvatska ne treba u tom sukobu sudjelovati niti na koji način.

Međutim, radi se o osobnom egu. Izigravanju nepostojeće veličine. Naime, ministrica se Pusić u izjavi oko Croatia summita u Dubrovniku ponašala kao Tito. Ona je izjavila kako je Hrvatska na skup pozvala arapske države, Libiju, Egipat, Tunis pa potom Srbiju(koja službeno nije bila prisutna), Kosovo, BiH, itd. jer Hrvatska je garant sigurnosti i stabilnosti u regiji. Nećeš ti garanta!? Niti imamo vojnu silu, ekonomski smo potpuno slomljeni, međunarodni nam ugled nikad nije bio manji, ima nas samo četiri milijuna, četiri puta manje nego egipatski glavni grad, i mi bismo bili faktor sigurnosti i ravnoteže. Umišljenost do bola, ali i laganje samoj sebi pa onda i nama.

Ponovno se diže prašina i oko zakona o umjetnoj oplodnji. Zakon koji je unio veliki razdor u hrvatsko društvo i gdje većina ne podržava političku elitu, ali to nju uopće ne zanima. Oni i dalje guraju Zakon po svom i pošto-poto hoće da bude najliberalniji u cijelom svijetu i da se Hrvatska ponovno nađe na stubu za ismijavanje. Udruge, doktori, crkva, i čitav niz drugih čimbenika kažu da će se svim silama (dopuštenim) boriti protiv takvog zakona jer on uništava obitelj, uništava moralne vrijednosti čovjeka, uništava zdravlje itd. Svi su ipak najogorčeniji na izigravanje Boga od strane ljudi i pojedinaca. Tko je taj tko će odlučiti koji zametak će se roditi, a koji će završiti zamrznut, kako kažu, vječno. Koja i kakva je to majka koja će se odlučiti i reći – ovaj zametak svoga djeteta hoću, a ovaj neću. Ne sliči li to i na čedomorstvo?! Što nam to želi poručiti ova Vlada?! Da je smrt prihvatljivija od života. Da su djeca (zametci) nevažni do te mjere da ih možemo ubijati. I zamislite odredbu zakona gdje se kaže da porodu mogu prisustvovati suprug i biološki otac djeteta. Na što to sliči, u kakav to svijet dijete dolazi? Gdje je pravobraniteljica djece? Zašto ona ne reagira i štiti interese još nerođenog djeteta?

Pored političara prošli su nas tjedan opet zabavljali iz HNS-a. Marković je otišao?? To je forma. Marković je ostao, materijalno kao počasni predsjednik, vjerojatno zato što je uništio hrvatski nogomet do krajnjih granica. Ali je važnije da je ostao u mentalitetu. Davor Šuker je «dijete» Mamića kao što je to bio i Marković i tu se ništa nije promijenilo. Uz Šukera, za svaku sigurnost Mamić je instalirao Vrbanovića kojemu je zadaća paziti da Šuker slučajno ne bi iskočio izvan Mamićevih interesa. I Štimac. Kome ovaj nazovistručnjak treba? Vjerojatno nikome, a ponajmanje nogometu. Nigdje se nije dokazao kao nogometni znalac, što su potvrdili i njegovi komentari nogometnih utakmica na televiziji. Gdje je god radio, ostavio je ruševine te je pokazao kako ga zanima samo profit ili novac koji može uzeti. Već sada se može reći kako za nogomet nastupaju i gora vremena od onoga kada je Marković bio predsjednik. Vjerojatno će se obistiniti nedavno u medijima izrečena izjava da ćemo žaliti za vremenom Vlatka Markovića. To najbolje govori o kakvoj katastrofi se radi.

A na svjetskoj javnom sceni izdvajam slučajeve iz Rusije. U Sankt Peterburgu (Lenjingradu, za sovjetofile) policija je uhapsila osam sudionika Gay-parade. Možda broj nije velik, ali toliko ih je u paradi i bilo. U Moskvi su otišli i korak dalje. Tamo su na 100 (STO) godina zabranili održavanje gay- parada i sličnih skupova. Ili će netko reći da Rusija nije demokratska zemlja.

Ivo Ćurković

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh