Recreativo pobjednik Kobca 2012.

Finale

RECREATIVO – TORCIDA MR 2:2 (na sedmerce 4:2)

Makarska, Malonogometno igralište na GSC-u. Gledatelja: 200 Suci: Stipe Zec (Split), Toni Bešker (Solin)

RECREATIVO: Rubčić, Erceg, Prokopić, Divić 1, Lalić, H. Visković, Baričević, Vidić 1, A. Visković, B.Radonić, J. Radonić, Grubišić Voditelj: Duško Šimić

TORCIDA MR: Škrabić, Selak, Eljuga, Šulenta 1, Talaja, Burić 1, Antunović, Lalić, Bitanga Voditelj: Berislav Erceg

Prije početka finalne utakmice navijačka udruga Torcida zapalila je dvadeset baklji za dvadesetu godišnjicu pogibije hrvatskih vitezova Borisa Bandića, Markice Rose, Stipe Ursića i Tomislava Skočibušića, pripadnika Postrojbe za posebne namjene Kobac koji su na Južnom bojištu dali svoje živote za slobodu domovine Hrvatske.

Sama utakmica protekla je u kvalitetnoj i neizvjesnoj igri. Igrači Recreativa bolje su otvorili utakmicu i poveli s 1:0 pogotkom Tonija Divića, potom je Marko Vidić povećao na 2:0. Ivan Rubčić bio je nesavladiv zaustavivši sve pokušaje Šulente, Selaka i ostalih igrača Torcide. Nastavak utakmice pripao je ‘torcidašima’ a Stipe Šulenta i Marko Burić bili su precizni i poravnali na 2:2.

Do kraja utakmice mreže Rubčića i Škrabića nisu se tresle unatoč brojnim prigodama jedne i druge momčadi pa su se za pobjednika morali izvoditi sedmerci. Toni Divić i Duško Lalić bili su precizni dok je Ivan Rubčić obranio udarce Stipe Šulente i Mirka Selaka za veliko slavlje igrača Recreativa.

Po završetku utakmice podijeljene su plakete i pehari najuspješnijima.

Plakete veteranima Hajduka i nogometnoj reprezentaciji svećenika Hrvatske predao je dogradonačelnik Ivan Ivanda, a za najboljeg vratara turnira izabran je Ivan Rubčić (Recreativo), najbolji igrač je Toni Divić (Recreativo), najbolji strijelac s 8 postignutih pogodaka je Mirko Selak iz Torcide.

Pehare za prvo i drugo mjesto kapetanima Recreativa i Torcide predao je Alojzije Šupraha, izaslanik splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera dok je prijelazni pehar pobjednicima predao gradonačelnik Makarske dr. Marko Ožić Bebek.

MALI NOGOMET    KOBAC 2012.

Monaco – Zmaj  4:0
Kreator – Jadran Tučepi  13:1
Kraljica mira – Recreativo 5:5 (na sedmerce 7:8)
Kopings – Moroskok  5:3
Balatura – Omiš  5:6
Prijatelji Grude – Pivnica Top  8:7
Torcida MR – Urania  11:4

ČETVRTFINALE

Torcida- Prijatelji Grude 3:0 (bb)
Kreator  – Recreativo 1:5
Novo vrijeme – Monaco 3:3 / 5: 4 sa 7 m
Kopings – Omiš 8 : 2

POLUFINALE

Torcida MR – Kopings   6: 1
Recreativo – Novo vrijeme  5: 2

Jakov Kovačević

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh