Turističko vijeće Makarske: Tonći Lalić direktor Turističke zajednice

Tonći Lalić, izabran je za direktora Ureda TZ grada Makarske danas na sjednici Turističkog vijeća, kojom je predsjedavao Tonći Bilić. Nakon što je predsjedavajući podsjetio na proceduru objavljivanja natječaja, Ivica Šoda Cotić, predsjednik imenovanog Povjerenstva za natječaj izvjestio je Vijeće kako je zamolba Tonćija Lalića jedina potpuna i valjana pristigla na ovaj natječaj, izuzme li se još jedna pristigla pod imenom Vlatko Gladović s nepoznate adrese. Na dnevnom redu je razmatranje prispjelih zamolbi na natječaj za izbor direktora Turističke zajednice grada Makarska. Pri razmatranju molbi Tonći Bilić, predsjednik makarske Turističke zajednice pozvao je kandidata Lalića da predstavi prijedlog programa rada Turističke zajednice i viziju razvoja turizma.

-Makarska ima sve preduvjete za razvoj turizma. U budućnosti treba više raditi na povećanju kvalitete turističke ponude. Makarska je danas respektabuilna turistička destinacija, ali na inozemnom tržitštu trebat će bolje predstaviti Makarsku rivijeru kao destinaciju. Povećanje kapaciteta i osobito poboljšanje kvalitete sa sadržajima koje imamo, kao što su: lukobran, botanički vrt, Muzej školjki, Biokovo, kao i sadržajima koje planiramo- žičara i uređenje biciklističkih staza bit će ogroman iskorak u kvaliteti ponude. Kako bi što bolje i kvalitetnije gospodarili postojećim resursima inicirat ću donošenje plana, osobito upravljanja plažom. Uz istinsku suradnju s gradom, i svim subjektima treba donijeti temeljit plan razvoja Makarske kao turističke destinacije- naglasio je Tonći Lalić navodeći potanko iz svojeg programa planove rada.

Bepo Srzić je upozorio kako je krajnje vrijeme da se donesu planovi s točnim rokovima i nositeljima poslova. Dosta opširno je ovo izvješće. Direktor makarske Turističke zajednice morat će shvatiti da je on kreator razvoja, a na nama je da budemo dobra logistika. Morat ćemo pričati otvoreno o kompletnoj ponudi,koji su motivi dolaska gostiju u Makarsku, da se razluči kompletna ponuda Makarske, kvaliteta smještaja. Treba konačno odrediti što i kako želimo. Prošlo je puno vremena, svi smo svaštarili,tako dalje ne ide. Nužno je napraviti dobre projekte kako bi osigurali novacza realizaciju onog što budemo odredili da želimo, naglasio je Srzić.

Ivica Šoda Cotić je upozorio kako bi TZ morala, premda nije u njezinoj domeni, povesti računa i kakva je zdravstvena zaštita naših turista. Makarskoj je nužan program kratkoročnog i dugoročnog razvoja podcrtao je Slavko Premeru. Sretanu Glavičiću na upit kako će se utrošiti na računu još neraspoređenih 1 256,000 kn odgovoreno je kako će sada u sezoni za razne programe i sadržaje iz kulture, zabave i slično koje financira TZ ta sredstva biti utrošena.

Piše Janja Glučina Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh