Najmatematičarki Marti Han ravnatelj Slavko Gudelj uručio plaketu

Na sjednici Nastavničkog vijeća SŠ fra Andrije Kačića Miošića 9. srpnja ravnatelj Slavko Gudelj uručio je učenici prvog razreda gimnazije Marti Han plaketu  Škole kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike. Uz čestitke svih nastavnika i učenika zaželio joj je nove uspjehe te da se ostvari u onome što želi. Plaketu je inače izradio nastavnik likovne umjetnosti Ante Grčić, a zamisao je psihologinje Sanje Puharić te nastavnice matematike Željke Tulić, koja je mentorica nagrađenoj učenici Han.

 Sonja Drviš i Ante Divić u prijevremenoj mirovini

Ova školska godina bila je posljednja za nastavnicu njemačkog i talijanskog jezika Sonju Drviš  te nastavnika ekonomske grupe predmeta Antu Divića, koji su otišli u prijevremenu mirovinu. Na sjednici Nastavničkog vijeća zahvalio im je na uloženom trudu i radu ravnatelj Gudelj, a na dar su, kao i svi nastavnici prije, dobili ručni sat. Divić je ovom prilikom iskreno kazao da ne žali što ide u mirovinu, jer u školi je postalo sve teže raditi. Zatvaram ovu stranicu života i okrećem se novim izazovima, najavio je, zahvalivši se kolegama na daru.

Marta Han u svemu za pet

Marta Han bila je besprijekorna učenica u OŠ Stjepana Ivičevića, to je ostala i u srednjoj,  ali matematika i kemija su joj najdraži predmeti. Matematiku joj je tada predavala Zorka Kostanić, a u gimnaziji Željka Tulić. Kaže, s lakoćom je završila prvi razred gimnazije, u svjedodžbi su sve odlične ocjene, a matematika – posebno algebra i aritmtika – njezin je favorit predmet. Ne trudi se previše jer joj jednostavno ide, ali shvaća one koji nisu ‘prirodnjaci’ da im je teško naučiti gradivo koje ne vole.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh