„Ono što je nekad bilo” u Šestanovcu okupilo više tisuća posjetitelja

U nedjelju je u organizaciji  Josipa Ribičića Kumana, UULJB “Imota Bullsa” i Općine Šestanovac na prostoru Santrića avlije u Šestanovcu održana peta po redu cjelodnevna  kulturno-zabavna manifestacija Dalmatinske zagore „Ono što je nekad bilo”.

Već od podneva više tisuća posjetitelja izmjenjivalo se tijekom cijelog dana (Santrića avlija je bio pretijesan prostor) i došlo je na svoje. Uz bogatu ponudu raznovrsnih jela i pića, uz glazbu uživo i nastup pjevača gange Radobilja iz Katuna – Kreševa, posjetitelji su mogli razgledati izložbu konja, magaradi i krava buša iz ergele stočara i agronoma Andrije Ribičića iz Šestanovca. Posebno tražena roba na derneku bilo je pečenje s ražnja za koje se čekalo u redu iako ga  je bilo u izobilju do kasnih večernjih sati. Pečena janjetina cijenila se 180 kn, a odojak 100 kn.

Ono radi čega su mnogi došli bila je borba bikova u kojoj je nastupilo 20 najboljih bikova iz Dalmatinske zagore od Šibenika do Imotskog. U teškoj kategoriji preko 850 kg najbolji je bio bik Kerum-Viljuškar vlasništvo Bože Bekavca iz Žeževice, koji je u desetominutnoj borbi nadjačao bika Žeču  u vlasništvu Marka Ivića.U kategoriji do 800 kg najbolji je bio Ruško u vlasništvu braće Tomičić iz Zagvozda.

  • Snimio i piše Milan Babić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh