Led probio DJ Josip Joja Marinović

Disco Grotta u Makarskoj svake subote od 22 do 24 sata nudi glazbenu matineju za ‘odrasle’

Unatoč različitim glazbenim sadržajima koje organizira Grad Makarska u okviru Makarskog ljeta, ili su dio zabavne ponude hotela i kafića, još uvijek generacija rođena 50-ih godina, malo prije ili poslije, ne zna gdje bi otišla poslušati ‘svoj đir’, a k tome da se može i zaplesati.

Od 7. srpnja, a tako će biti svake subote, disco Grotta nudi sadržaj za one od oko pedesetak godina starosti, u kojem mogu uživati bilo slušajući ili i plešući. Mladi menadžer Mihovil Miće Marinović osmislio je disco večeri upravo za one koji za sebe vole reći kako nigdje ne pripadaju, jer za kasne izlaske su prestari, a druga glazbena ponuda ih malo zanima. Tako je Mihovil, zahvaljujući razumijevanju vlasnika Grotte Svemira Beusa, organizirao disco večeri na kojima će zvuke pjesama, koje su se nekada slušale na pločama, puštati stariji Makarani kojima je glazba više od hobija.

Prvu večer led je probio dr. Josip Joja Marinović, i zadovoljan je bio posjetom od preko stotinjak zaljubljenika u ritmove iz 70-ih, one koje je slušao kao učenik i student. On je, prisjeća se, u Grotti ‘visio’ od svoje 15 do 25 godine života. Tada su glavni bili Beatlesi, Zeppelin, Beach Boys, Haustori, sve do Novog vala. Taj glazbeni duh ponovno je oživio na dva sata, a tako će biti svake subote od 22 do 24 sata. Volio bih kad bih u ovo vrijeme vidio i mlade, ali njima je to rano, šaljivo će Joja. Ovo je matineja za odrasle, a ‘Djevojke u ljetnim haljinama’ su vječne.

Svake subote na redu je novi DJ. Tko će biti sljedeći, još se ne zna, ali opcija su Garmaz, Fistanić, Vojko…

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh