Kamp HNS-a u Baškom Polju

Na tiskovnoj konferenciji Ante Sanadera – župana Splitsko-dalmatinske županije, Marka Ožića Bebeka – makarskog gradonačelnika i Joska Roščića – načelnika Baške Vode objavljena je ponuda Hrvatskom nogometnom savezu za gradnju nogometnog kampa na području općine Baška Voda, odnosno na području Baškog Polja.

Poznato je kako se hrvatska nogometna reprezentacija do sada pripremala u slovenskim termama Čatež. Po preuzimanju funkcije predsjednika HNS-a Davor Šuker je izjavio: «Nikad više na pripreme u Čatež!» Odmah je aktualizirano pitanje mjesta za pripreme reprezentacije. Nekoliko je gradova već izrazilo spremnost na suradnju oko izgradnje kampa. Najveće šanse davane su Daruvaru koji ima poznate i priznate toplice (u njima se liječi i priprema Ivica Kostelić). Tu je i Rovinj, Poreč itd. Također podsjećamo kako je bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković jedne izbore za predsjednika dobio i na laži kako će u Tuheljskim toplicama izgraditi nogometni kamp u koji će na pripreme dolaziti i Real iz Madrida.

U svakom slučaju ideja za izgradnju kampa u Baškom Polju je dobrodošla za razvoj sportskog turizma i u Baškoj Vodi i u Makarskoj. Već postoji određeno i zemljište površine 70.000 četvornih metara u vlasništvu Županije pa bi procedura za dobivanje svih potrebnih dokumenata bila bitno pojednostavljena. I klimatski ovo područje odgovara sportašima i ova lokacija zbog toga ima prednost u odnosu na druge. Zato su šanse za dobijanje kampa dosta realne. Ipak zadnju će riječ imati Šuker i HNS.

  • Piše Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh