Predsjedništvo GO HDZ-a Makarske: Okupiti što više članova i jedinstveno uzletjeti

Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a Makarske nakon konstituiranja ogranka stranke održalo je danas prvu konferenciju za novinare. Predstavljeno je Predsjedništvo stranke u kojem su uz predsjednika Marka Ožića Bebeka, potpredsjednici Jure Brkan, Renata Gudelj i Marija Lelas. Tajnik je Žarko Klapirić i rizničar Milan Stapić. -Sastav Predsjedništva je jednoglasno podržao Gradski odbor i u njemu su ljudi koji su dobili najviše glasova na Skupštini HDZ-a-  napomenuo je ovom prigodom predsjednik makarskog HDZ-a Marko Ožić Bebek. Pojasnio je kako je makarski HDZ imao uvijek dva, a sada ima tri dopredsjednika, ali izrazio nadu kako će se u Predsjedništvu raditi konstruktivno i zajednički bez preglasavanja. Novi izbori uvijek donose promjene, nove i stare ljude u novoj kombinaciji i dobro je da smo evoluirali.

-Cilj nas u makarskom HDZ-u je da se dignemo, a to možemo postići samo svi zajedno te će se stoga najviše raditi na jedinstvu stranke. Samo tako jedinstveni možemo se pripremiti i dobiti izbore, izdići se iz pepela u kojem smo bili kad nismo bili jedinstveni. Ovo je naša prva tiskovna konferencija, ali ćemo se češće sastajati, donositi odluke i kad ih GO potvrdi ići pred medije. Čestitao bih ovom prilikom svim pobjednicima izbora prošle nedjelje. Jedini cilj nam je pokrenuti HDZ i dići se iz pepela u koji smo upali, pripremiti unutarstranačke izbore koji će biti za godinu i pol i što više raditi na jedinstvu stranke koje je jedini preduvjet ulaska u utrku i dobivanja sljedećih izbora. Tajnik Žarko Klapirić je istaknuo kako su nova imena u Predsjedništvu: Renata Gudelj, Marija Lelas i Milan Stapić osvježenje.

Jure Brkan je posebno podcrtao sve bolje i bolje rezultate HDZ-a i na državnoj, ali i lokalnoj razini. Rezultati izbora za EU parlament za makarski HDZ su puno bolji nego oni prethodni. Izbori za Vijeća mjesnih odbora također. Od ukupnog broja odbornika u gradu HDZ ima najviše. To je sve bilo još dok GO HDZ nije konstituiran. Odmah nakon stranačkih izbora sastao se Odbor i ovo je prva tiskovna, a naš program razvoja grada u svakom pogledu je poznat i na njemu ćemo se i dalje bazirati. Naših sedam vijećnika skupa s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću putem naših programa nastojat će utjecati na vlast da radi kako treba i približiti se našim glasačima. Rezultati našeg programa i što je sve proteklih šest godina u Makarskoj napravljeno na razvoju  komunalne infrastrukture  jasna su snaga HDZ-a s kojom nastavljamo rad, poručio je Brkan.

-Posla ima- podcrtao je predsjednik Ožić Bebek i dodao. Radit ćemo i na odnosu s koalicijskim partnerima, ali i na ažuriranju naših popisa. HDZ uvodi plaćanje članarine od 60 do 120 kn godišnje, što je dobro. Tako ćemo imati članstvo spremno raditi i plaćati članarinu, a ne samo deklarativno isticati pripadnost stranci koja sada u Makarskoj ima 589 članova po zadnjem službenom popisu- kazao je predsjednik Marko Ožić Bebek.

 

Piše Janja Glučina Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh