PPN Kobac i Grad Makarska: Čuvat ćemo uspomenu na hrabre vitezove

U Slivnici na južnom bojištu 5. srpnja 1992. godine svoje živote za domovinu dali su pripadnici Postrojbe za posebne namjene Kobac Boris Bandić, Markica Roso, Tomislav Skočibušić i Stipe Ursić. Uz njihove obitelji uspomenu na hrabre vitezove čuvaju suborci i Grad Makarska.

Uoči tužne obljetnice danas su predstavnici Kobaca na čelu s prvim zapovjednikom Ivanom Glibotom te dogradonačelnik Miro Družianić na gradskom grobljupoložili cvijeće na vječno počivalište Stipe Ursića. Minutom šutnje odana je zahvalnost poginulim pripadnicima Postrojbe za posebne namjene Kobac i svima koji su dali život za domovinu Hrvatsku. –Obećavam da uspomena na hrabre vitezove nikada neće izblijediti -poručio je Družianić. Glibota je podsjetio kako je pogibija četvorice pripadnika Kobaca, postrojbu su činila 33 pripadnika, bila najveća tragedija 156. brigade Hrvatske vojske.

Nakon Makarske cvijeće je položeno na grobištima u Zavojanu, Ružićima i Mesihovini. Sutra će predstavnici PPN Kobac položiti cvijeće u Slivnici, a misa za poginule pripadnike  je 7. srpnja u crkvi Kraljice mira u 9 sati.

 

 

 

 

Piše Jasna Morović             Foto IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh