Postavljanje pontona: Grad će učiniti sve da zaštiti svoju luku

Je li točna vijest plasirana u medijima da se u makarskoj luci planira nekakav ponton za 50- ak vezova brodica i tko to predlaže kada je i sama luka već s ovim sadašnjim planom dovedena do krajnje granice zagađenosti? Što bi tek bilo s nekakvim pontonom od 50- ak vezova, pita se javnost?

-I ja sam tu informaciju doznao od medija i to je još jedan dokaz zbog čega bi nadležnost nad upravljanjem lukama i ostalim dijelovima, koji nisu, trebalo vratiti u ingerenciju Grada. Nažalost, Županija je vlasnik luke i Županijska lučka uprava lukom upravlja- odgovorio je na upit novinara gradonačelnik Tonći Bilić.

Znači, svi radovi koji se izvode u luci izvode se na zahtjev ili je investitor Županijska lučka uprava, i tu su Gradu vezane ruke, dodao je Bilić.

Prema riječima Domagoja Marojevića, ravnatelja Županijske lučke uprave, a koje je na konferenciji za novinare gradonačelniku iznio novinar, Županija nema nikakvog interesa tu stavljati ponton, niti je to njima u planu! Kazali su da će to napraviti jedino ako Grad inzistira na tome.

-Zahvaljujem na tako korektnom odgovoru gospodina Marojevića i sasvim je sigurno onda da će Grad donijeti konačnu odluku o postavljanju, ili nepostavljanju pontona i isto tako je sigurno da se nećemo bazirati prilikom donošenja odluke isključivo na financijski efekt tog pontona nego na vizuri, flori i fauni i općenito izgledu i sadržaju gradske luke te vidjeti što fali gradskoj luci jer je makarska luka prepoznatljiva na području Dalmacije.

Jedan ponton bi značajno nagrdio luku, flora i fauna već sada su na granici, kaže javnost.

-Osobnog sam mišljenja da jedan takav ponton nije potreban gradskoj luci. Trebalo bi također pripremiti prijedloge i određenu dokumentaciju te urediti južni dio poluotoka Sv. Petra i na taj način dobiti šetnicu od hotela Osejava skoro do špilje Grota. Grad Makarska će učiniti sve da sačuva i zaštiti svoju luku- rezolutno će gradonačelnik Bilić.

Piše Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh