Legalizacija bespravnih objekata: Makarska riješila oko 600 predmeta, preostalo još 1500 zahtjeva

Dosad je u Makarskoj, unatoč povećanom obimu redovitih poslova, riješeno gotovo 600 predmeta za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata od ukupno zaprimljenih 2030 zahtjeva. Na tim poslovima, prema riječima Ognjena Radića, pročelnika Odjela za gospodarenje prostorom grada Makarska, radi samo troje ljudi. Nadaju se i učinkovitijem poslu kada uskoro angažiraju još jednog pripravnika za tehničku ispomoć na ovim poslovima. Podsjetimo, rok za rješavanje svih zahtjeva za legalizaciju je konac 2015. i do tada uz redovan posao valja obraditi još oko 1500 predmeta.

-Bilo je dosta redovitog posla, posebice vezano za uporabne dozvole, budući da se po novom zakonu mora za sve objekte ishoditi uporabna dozvola bez obzira kada su i s kakvim dokumentima sagrađeni. Očekujem ponovno će se sada intenzivirati poslovi oko izdavanja rješenja o izvedenom stanju- kaže Radić.

Za iznajmljivače nema zapreka

Prema informacijama kojima raspolaže Odjel za gospodarenje prostorom Grada Makarske legalizacija objekata nije zapreka legalnom iznajmljivanju apartmana i soba u takvim objektima. Odnosno za objekte koji su do 400 metara četvornih dovoljno je u Uredu za gospodarstvo, odnosno za turizam, dostaviti potvrdu da je predan zahtjev za legalizaciju. Za objekte preko 400 metara četvornih treba ishodovati rješenje, potvrdio je Ognjen Radić.

Piše Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh