Gosti – Ne propuštamo makarsku ribarsku večer!

Iduća ribarska je u četvrtak  26. srpnja. Kapo fešte Tonči Lalić, voditelj Ureda makarske TZ, kaže kako se pregovara da se dvije ribarske fešte organiziraju na gradskoj rivi. U prilog ovom traženju idu mišljenja kako bi na taj način ribarska bila još posjećenija i prepoznatljivija, ne bi je se moglo zaobići.

Dobra organizacija, a iza koje stoje Grad Makarska, Turistička zajednica i PŠRD Arbun, i divna ljetna noć zaslužni su da je ovogodišnjom drugom ribarskom večeri 20. srpnja Plišćevcem prošlo par tisuća gostiju.

Ništa nije bilo prepušteno slučaju, od kulturnog dijela do gastronomije i zabave. Svi su s nestrpljenjem čekali „napad makarskih gusara“ na luku i bakljadu na brodicama. Bljeskali su foto-aparati, na licima gostiju vidjela se očaranost prizorima koje su im pripremili domaćini.

U isto vrijeme stolovi su mamili morskim delicijama, od gavuna i škampa do skuša i rižota. Tu se odmah nudila dobra kapljica, vinska ili likeri. Na fešti se već udomaćio soparnik pa su slasni ‘trokutići’ starog jela Zagore brzo nestajali.

I dok su jedni bili zainteresirani za igre potezanje konopa ili obaranje ruke (nagrada je bio pršut i izlet ‘Makarskim Jadranom’), drugi su to vrijeme iskoristili za kupnju suvenira. I tu je ponuda sezala u stare zanate.

Pjevati i plesati se nije prestajalo sve do iza ponoći. Grupa ‘Roso band’ ne samo da je napravila izvrstan štimung već su bili raspoloženi i ispunjavali muzičke želje.  A gosti, presretni i veseli ponavljali su – Ne propuštamo makarsku ribarsku večer! Kako i bi kada se mogu lijepo zabaviti i osjetiti okuse s dalmatinskog stola po prihvatljivim cijenama.

Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh