Stop problemima s parkiranjima turističkih autobusa

Od petka vinjete na ulazu u  Makarsku

Gradonačelnik  Makarske je potpisao jedan naputak kojim se regulira prometovanje  turističkih autobusa koji inače u Makarskoj prave probleme s parkiranjem. Uvodi se naplata ulaska u grad, odnosno kupovina određenih vinjeta  koje  bi trebale biti puštene u prodaju u petak, doznajemo od Zdravka Šarića, voditelja Odsjeka za komunalno redarstvo!

Svi turistički autobusi  i kombi vozila (ne odnosi se na javni i tranzitni promet) na ulazu u grad kod Veprica i na Voliciji morat će imati vinjetu. Po određenim cijenama  vinjete će  moći nabaviti u turističkim agencijama, na recepcijama hotela i kod djelatnika parking službe.

Cijene

Dnevna vinjeta za autobuse je 300 kn, tjedna 1000 i  2800 kn je sezonska vinjeta za turističke autobuse. U cijeni  vinjete predviđen je i parking za autobuse u tzv. „rupi“  na Dugišu. Neće ni kombi vozila proći bez vinjeta. Istina, za njih je cijena povoljnija i dnevna vinjeta iznosi 100kn, a sezonska tisuću kn.

S naputkom se regulira mjesto iskrcaja putnika. Kod hotela Park i Meteor ugibališta služe samo za iskrcaj ili ukrcaj u te hotele. Redari će kontrolirati i po potrebi one koji ne poštuju odluku sankcionirati. I naputkom gradonačelnika i uvođenjem vinjeta namjerava se uvesti više reda u  prometu i parkiranju turističkih autobusa koji  dovoze izletnike.

Vinjete  će se moći nabaviti  na recepcijama hotela, u turističkim agencijama te kod djelatnika parking službe.

Piše Janja  Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh