Novi vizualni identitet – Klikom na web stranicu sve o Parku prirode ‘Biokovo’ i kako do njega stići

Prigodom obilježavanja 30 godina Javne ustanove Park prirode ‘Biokovo’ u studenome 2011. najavljena je izrada nove internet stranice. Posao je završen i novi web izgled, a prevedena je na engleski jezik, prezentiran je u hotelu Osejava 27. srpnja.

Javna ustanova PP ‘Biokovo’ posljednjih mjeseci je dosta radila na promjeni vizualnog identiteta svoje internet stranice, a autoru tvrtki ‘Nove vibracije’ stručni sud kao čitatelji dali su studenti četvrte godine marketinga Ekonomskog fakulteta u Splitu. Sve je to rezultiralo da je sada u internetskom svijetu PP ‘Biokovo’ postao još prepoznatljiviji, a posebnu originalnost mu daje i to što se klikom na stranici prvo otvara ime i izreke osnivača dr. fra Jure Radića, a dalje sve prirodne i kulturne ljepote planine te kako do njih stići.

U planu prijevod na njemački i češki jezik

O svemu tome na prezentaciji nove web stranice u hotelu Osejava govorili su ravnatelj Parka Nenad Bekavac, stručni suradnici Slavo Jakša i Stipe Srzić, te direktor ‘Novih vibracija’ Alen Bartulović. Kako je istaknuto, a to su potvrdili i stručni krugovi, stranica je moderna i tehnološki napredna te omogućuje veliki razvoj i nadogradnju. Osim na hrvatskom jeziku, može se čitati i na engleskom, a u planu je prijevod na njemački i češki jezik.

Osim materijala koje je pripremio Park prirode ‘Biokovo’,  web stranica obogaćena je fotografijama iz zraka koje je objektivom zabilježio Ivo Pervan, i to joj daje još jednu jedinstvenost među parkovima prirode i nacionalnim parkovima, a krase je i motivi nastali fotoaparatom Zvonka Glibote.

PP ‘Biokovo’: Linkajte naš web!

Stranica će se svaki tjedan osvježavati informacijama iz PP ‘Biokovo’, a turističke zajednice s Makarskog primorja, iznajmljivači, i inače svi koji se bave turizmom, pozvani su da linkaju novu web stranicu i tako sinergijski rade na promociji Biokova. Ona također omogućuje uz pregled materijala upoznavanje s tematskim cjelinama, a kroz KMZ dokument dolazak do Google Eartha, te kroz 3D dimenziju, stvaranje osjećaja kao da se obilazi Biokovo u stvarnosti, a što je zasluga Stipe Srzića. Također, na internet stranici parka može se saznati kakvo je vrijeme na najvišem vrhu, ili uz more.

Govoreći o ostalim planovima Parka prirode ‘Biokovo’, a kojega godišnje posjeti oko 45 tisuća ljudi, ravnatelj Bekavac istaknuo je kako se radi na instaliranju interneta na info-punktu na Ravnoj vlaškoj.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh