Makarska turističkom tržištu 2015. nudi 13 522 postelje: Promotivnim akcijama i poboljšanjem kvalitete ponude do produljenja sezone

Makarska će u 2015. ponuditi turističkom tržištu 13 522 kategoriziranih postelja od čega 10 614 u privatnim kućama, 2 908 u hotelima i u kampu 90 postelja. U gradu postoji 1 714 registriranih soba s 3 652 postelje, te apartmana 1 244 s 3 818 postelja, dok je u 1 227 registriranih studio apartmana 2 943 postelje. Makarska ima 35 registriranih kuća za odmor u kojima je ukupno 201 postelja. Za bavljenje ugostiteljskom djelatnošću u Makarskoj su registrirane 1 394 osobe.

Više od 13,5 tisuća kreveta treba popuniti, što je zna svatko, vrlo zahtjevan posao. Temeljni dio toga posla je promocija smještajnih kapaciteta. Upravo sada kada gradom šetaju tek rijetki turisti (a i to bi valjalo popraviti produljenjem sezone) pred turističkim djelatnicima su brojne promotivne aktivnosti.

Tonči Lalić, direktor Turističke zajednice grada Makarske ističe kako će se sve promotivne aktivnosti uskladiti sa županijskom Turističkom zajednicom, te zajedničkim akcijama s ostalim kolegama s Makarske rivijere uz smanjenje ukupnih troškova povećati učinkovitost takvih promotivnih akcija. Među najefektnijim promotivnim akcijama Lalić navodi: prihvaćanje i informiranje studijskih grupa, novinara, touroperatora i putničkih agenata koji putem HTZ-a, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije ili izravno posjećuju Makarsku. Planirano je također aktivno oglašavanje u medijima, uspostavljanje izravnih komunikacijskih veza, izravno komuniciranje s potencijalnim korisnicima usluga, sudjelovanje na specifičnim promotivnim akcijama u organizaciji TZ-a Županije i sudjelovanje na sajmovima, organiziranje samostalnih prezentacija u suradnji s kolegama iz turističkih zajednica Makarskog primorja. Još je niz promotivnih aktivnosti na kojima će se raditi kako bi navedeni kapaciteti bili u sezoni sasvim popunjeni.

Produženje predsezone i posezone

Osim dobre popunjenosti u sezoni, TZ grada Makarske je postala aktivan član takozvanog PPS kluba (Produženje predsezone i posezone). -Suradnjom sa svim kolegama Makarske rivijere radimo na zajedničkoj promociji s ciljem produljenja turističke sezone. I ove godine smo u tom smjeru uložili velike napore, te od početka travnja do konca rujna organizirali više od 160 kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Samo u rujnu smo imali 22 manifestacije – s ponosom će Tonči Lalić dodavši kako je za 2015. planirano još više atraktivnih događanja koji će obogatiti kvalitetu turističke ponude i u naš grad dovesti više turista i kada nije sezona.

Piše J.Glučina Foto arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh