Blagdan svetog Klementa, zaštitnika grada Makarske: Izlaganje relikvija u crkvi sv. Marka

Makarska u crkvi sv. Marka gdje se čuvaju relikvije sveca mučenika, 21. studenoga slavi Svetog Klementa, zaštitnika grada. Svečanu svetu misu i procesiju u 18 sati predvodit će mons. dr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Na sam blagdan sv. Klementa, osim svečane večernje mise koju će pjesmom uljepšati Župni zbor sv. Marka pod vodstvom časne sestre Gracije Akmadžić, tijekom dana u 7 i 10 sati su svete mise, doznajemo od župnika mons. Pavla Banića.

Večeras u 18 sati je svečano otvaranje rake i sveta misa koju predvodi don Tomislav Ćubelić, župnik katedrale sv. Duje iz Splita.

Tradicionalno, proslava blagdana sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, koja se u gradu pod Biokovom obilježava još od početka 18. stoljeća, započela je trodnevnicom u stolnoj crkvi sv. Marka. Prvog dana,18. studenoga svetu misu predvodili su isusovci o. Radojko Karaman i o. Roko Prkačin. Predstavljena je knjiga o životu i mučeništvu o. Petra Perice. Sinoć je svetu misu predvodio don Petar Dukić, župnik Dicma Gornjeg-Krušvara.

 

Piše Janja Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh