S aktualnog sata Gradskog vijeća: Uređenje gradskih prostora u fokusu vijećnika vladajuće koalicije

S aktualnog sata Gradskog vijeća: Uređenje gradskih prostora u fokusu vijećnika vladajuće koalicije
Aktualnim satom u obnovljenoj vijećnici kada su sjednicu na početku napustili vijećnici oporbe, u nazočnosti vijećnika vladajuće koalicije, županijskog vijećnika Igora Batošića, predstavnika srpske nacionalne manjine Predraga Aranđelovića, otpočela je 12.sjednica Gradskog vijeća održana 24. studenoga pod predsjedanjem Jagode Martić. Predsjednica GV-a zaželjela je dobrodošlicu i radost povratkom u vijećnicu nakon gotovo devet godina. ‘Bili smo u hotelima, glazbenoj školi i vatrogasnom domu. Bilo nam je lijepo i zahvaljujemo se svim domaćinima, ali kući je najbolje’. Zahvalila je posebno Projektnom birou Lukić za uređenje prostora. Vijećnici vladajuće koalicije izrazili su žaljenje zbog odlaska oporbe te postavljali pitanja vezana za uređenja ulica i trgova, za zabranu daljnjih radova na terenu pomoćnog igrališta na Sportskom centru, za daljnji tijek aktivnosti vezano za gradnju trga na Zelenki, projekta Žičare, mogućnosti izmještanja autobusnog kolodvora i slično…

Na Dugišu treba postaviti oglasne ploče

Vijećnik Stipe Bartulović je konstatirao da je važno da su u vijećnici grb i zastava, a sve drugo je, kazao je, prolazno pa mi je žao što su kolege otišli. Nakon komentara uslijedila su pitanja vijećnika vladajuće koalicije. Bartulović je upozorio  na nužnost uređenja gradskog parka na Istoku te postavljanja gradskih oglasnih prostora barem na dva mjesta u naselju Dugiš.

Zabrana daljnih radova na pomoćnom nogometnom igralištu

-Što je s privremenom mjerom Županijskog suda zbog koje se zabranjuje Gradu postavljanje instalacija komunalne infrastrukture i izvođenja bilo kakvih radova na pomoćnom nogometnom igralištu? Kako to da ovaj imovinski spor nije riješila bivša Gradska uprava prilikom rješavanja dokumentacije za početak gradnje dvorane i pomoćnog nogometnog igrališta? Koji su daljni koraci gradske vlasti glede ovog spora, a posebno ako bude potvrđena presuda?- pitao je vijećnik Sretan  Glavičić.
- Ovom mjerom Županijskog suda koja je u postupku, zabranjuje se bilo kakvo daljnje izvođenje radova, a određena infrastruktura na pomoćnom terenu postavljena je prije gradnje Gradske sportske dvorane- odgovorila je dogradonačelnica Lori Veličković. -Dakle, zabranjuje se bilo kakvo daljnje izvođenje radova, a kao što znamo sve te instalacije na pomoćnom nogometnom terenu postavljene su prije privremene mjere. Što se tiče daljih aktivnosti za sportsku dvoranu i nogometni teren mogu reći da ćemo poštivati odluke Republike Hrvatske! Sportska dvorana je takva i mi se svi trudimo da ostane u funkciji na dobrobit građana grada Makarske. Što se tiče pravnih stvari pomoćnog sportskog terena, Grad će ustrajati u svojim stavovima i na sudskim istancama dokazivati svoje pravo. Poštujemo i mogućnosti prijašnjih vlasnika da ostvare svoja prava u tom postupku.
-Činjenica da je donijeta presuda takva da sva ona instalacija koja je već u funkciji do donošenja presude ostaje i dalje u funkciji i da nema gradnje nikakvih novih instalacija- pojasnio je gradonačelnik Tonći Bilić.

Piše J.Glučina Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh