U igarskoj uljari otvorena izložba slika Marte Olszowske

Igrane u doživljaju slikarice iz Poljske

Marta Olszowska, akademska slikarica iz Poljske izlaže u igarskoj uljari. Izložba „Igrane“ od 15. kolovoza  bit će postavljena i u galerijskom prostoru uljare u Podgori

Svečano je izložba poljske slikarice  Marte Olszowske otvorena  8. kolovoza  u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Igrane. Marta izlaže u mjestu koje ju je očaralo još prije desetak godina kada je prvi put došla u Igrane kao turist. Bilo je to upravo ono što je slikarica  tražila – mjesto stare jedinstvene tradicionalne arhitekture malih dalmatinskih naselja, srdačnost ljudi koji ovdje žive, osjećaj sveprisutnosti planine Biokovo, pogled na Hvar, Pelješac i Brač.

 -More, stijene i bujna mediteranska  vegetacija učinili su da mi Igrane postane više od odmorišta – drugom domovinom, kazala je Marta Olszovska na svečanosti otvaranja izložbe u igarskoj uljari. Motivi na slikama (uglavnom ulje) su inspirirani upravo ljepotama i vrednotama Igrana. Izložbu „Igrane“ otvorio je Stjepan Vela, predsjednik OV-a Podgore. Naša domaća slikarica Desa Marijeta najavila je  gostovanje ove izložbe „Igrane“ i u galerijskom prostoru podgorske uljare od 15. kolovoza.

Ovom prigodom na temu Igrane Marta je izložila dvadesetak djela, a radovi pokazuju, kako je kazala autorica, samo djelić onoga  što je imala ovdje proživjeti  i iskusiti.

-I na ovaj način želim zahvaliti  stanovnicima Igrana koji su sačuvali kulturu, tradiciju i  junačku povijest. Posebno zahvaljujem  svojim  domaćinima, obitelji Ante Lulića.

  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh