Na blagdan sv. Nikole otkrivene jaslice, pjevali Minea i Cukrov

Na blagdan sv. Nikole otkrivene jaslice, pjevali Minea i Cukrov
Na radost najmlađih, unatoč cjelodnevnoj kiši, Minea je sinoć održala koncert u Božićnom gradu. Zanimljivo, tada za njezina nastupa od 17 do 18 sati kiša nije padala, a trgom se orila pjesma. Za čas je Božićni grad ispunila najmlađa publika i sa svojom omiljenom pjevačicom uglas pjevala njezine hitove. Dječicu je darivao Sv. Nikola koji je Minei za nagradu darovao bijelu ružu. Pola sata prije nastupa Minea je posjetila dječju radionicu u makarskom Božićnom gradu gdje im se potpisivala i fotografirala.

I dok je pjevala posljednju pjesmu kiša je ponovno počela, ali najmlađi nisu napuštali trg kako bi vidjeli božićne jaslice.

I ove godine po peti put, Božićni grad rese jaslice. -Ovo su božićne jaslice koje je nabavio Grad Makarska, a napravili su ih naši sugrađani Aleksandar Srzić i Gloryan Grabner svojom voljom, umijećem i trudom. Nije bilo lako jer je ovih dana intenzivno padala kiša, ali oni su uspjeli i za to im zahvaljujemo- kazao je dogradonačelnik Miro Družianić koji je zajedno s njima upalio svjećice u jaslicama gdje su odmah pohrlili najmlađi da ih vide. – Raduje nas kao organizatore Božićnog grada što smo i ove godine nabavili sami sve za uređenje jaslica i naši su sugrađani u ova dva- tri dana uspjeli ih lijepo napraviti, iako ih je ometala jaka kiša- dodao je Družianić izrazivši nadu kako će se u preostalom blagdanskom vremenu u Božićnom gradu nastaviti bogat program bez kiše.

Aleksandar Srzić sugrađanima poznat kao maestro podsjetio je kako je i 1990. na Kačićevu trgu uređivao jaslice. -To volim raditi i u mladosti sam doma sa sestrom uređivao jaslice, a prije pedesetak godina u crkvi, zatim ’90. na ovom trgu. I sada sam poželio to napraviti u Božićnom gradu- kazao je Srzić. A zadovoljstvo nije krio ni Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa koji se inače školovao za vjeroučitelja i želio je i sam pridonijeti uređenju božićnih jaslica na radost najmlađih u gradu.

Na zadovoljstvo posjetitelja Božićnog grada održan je  na blagdan sv. Nikole još jedan koncert. Na pozornici nastupio je i popularni Igor Cukrov.

 Danas bajkerski fažol Moto kluba Sv. Jure

Bez obzira na vrijeme svi programi Božićnog grada dobro su posjećeni. Nema sumnje da će tako biti i danas za Večer Moto kluba Sv. Jure. Naime, ovaj naš klub uvijek je spreman svojim aktivnostima uljepšati sadržaje gradskih programa, ali i djelovati humanitarno, večeras će pripremiti za marendin bajkerski fažol, a za dobru zabavu pobrinut će se “Trio BIG” Sredstva će prikupiti za donaciju dječjem vrtiću Vrapčić. Od organizatora doznajemo da će bajkeri najprije u odorama Djeda Mraza na motorima napraviti đir rivom, a potom stići u Božićni grad. Organizatori i bajkeri pozivaju sve da zajedno provedu lijepu nedeljnu večer u Božićnom gradu od 17 sati.

 

Piše J. Glučina Foto Ivor     

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh