Udruga Sunce: Počinje informatička radionica, predstavljena aplikacija za terapeuta

Udruga Sunce: Počinje informatička radionica, predstavljena aplikacija za terapeuta
U prostorijama Udruge Sunce u Makarskoj održana je danas  prezentacija informatičke radionice čiji rad sutra počinje i nove aplikacije za terapeute  koja se odnosi  na Pe The sustav u sklopu projekta Inovativne rehabilitacijske aktivnosti  kojom se pomaže rehabilitaciji djece s cerebralnom paralizom “na  daljinu”. Za sutra je najavljen početak rada informatičke radionice, koju je ovom prigodom najavio i projekt predstavio, Marko Lisac iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

Članove Udruge Sunce o aplikaciji je informirao i predstavio Pe The  sustav Ivan Borko iz udruge  Pe The Hrvatska koja je s Udrugom Sunce u partnerskom odnosu na ovom projektu.To znači da će terapeut koji može biti u Splitu ili Zagrebu pomoću nove aplikacije moći kontrolirati rad korisnika, odnosno radi li ispravno korisnik koji je ispred računala i ponavlja zadane vježbe.

-Informatičku radionicu je organizirao HSUCDP u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju s kojom je naša Udruga u partnerskom odnosu. Projektom je iz naše Udruge obuhvaćeno deset osoba koje će kroz naredna dva mjeseca, ovisno o njihovim mogućnostima steći osnovna informatička znanja. Nakon završenih predavanja, a održat će ih predavač Algebre iz Splita, na informatičkoj radionici u Makarskoj deset članova će dobiti certifikat koji se upisuje u radnu knjižicu. Time će osobe s invaliditetom imati više mogućnosti pri zapošljavanju- kazala je Olivia Prodan Ravlić, voditeljica projekata u Udruzi Sunce.

 

Piše i foto Janja Glučina  

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh