Vi ste ovdje:Početna » Sport » Završen „7. Vaterpolo memorijal cup Gradac 2012“ za juniore

Završen „7. Vaterpolo memorijal cup Gradac 2012“ za juniore

Završen „7. Vaterpolo memorijal cup Gradac 2012“ za juniore

Treći trijumf gračkih vaterpolista

 

U sjajnom ozračju završen je 7.vaterpolo memorijal cup Cro Gradac 2012. za juniorske uzraste, koji je kroz dvodnevno nadmetanje  na mjesnom plivalištu Soline okupio 4 kluba iz Hrvatske, Slovačke i BiH. Najuspješnija momčad na turniru memorijalnog karaktera bila je momčad Gradca, koja je u odlučujućem posljednjem susretu natjecanja svladala svoje vršnjake iz slovačkog prvoligaša KPŠ Nereus iz Žiline.

Turnir  se igra u spomen na sve one preminule vaterpoliste i dužnosnike VK Gradac od njegovog osnutka davne 1956. godine. Turnir se igrao po liga-sustavu, u tri odigrana kola (svatko sa svakim), a brojni gledatelji (njih preko 800) koji su pratili šest odigranih utakmica, bili su zadovoljni viđenim vaterpolom. Rezultati

1. kolo: Gradac-Mladost (Sarajevo) 24:14, Korenat(Dugi Rat)- Nereus(Žilina) 10:10.

2. kolo: Gradac-Korenat 17:12, Mladost-Nereus 14:24.

3. kolo: Korenat-Mladost 19:14, Gradac-Nereus 18:10.

Konačni  poredak: Gradac 9, Nereus 4 (44:42), Korenat 4 (41:41), Mladost 0 bodova.

Sve četiri ekipe po izborenom plasmanu primile su pehar u trajno vlasništvo, a tri prvoplasirane ekipe i odličja zlatnog, srebrenog i brončanog sjaja. Pehare su primili i najbolji pojedinci, kao i Trofej za fair play koji je pripao Slovacima iz Nereusa, kao najmlađoj i najkorektnijoj ekipi na turniru. Pehare najboljim pojedincima predao je Jure Andrijašević, sin pok. Nevena Andrijaševića, dugogodišnjeg vaterpolista, koji je preminuo prošle godine. Pehare za plasman, odnosno Trofej za fair play podijelio je Marin Mirko, sin pok. Iva Mirka-Batajunića, koji je još davne 1956. godine postigao prvi povijesni pogodak za VK Gradac u prijateljskom susretu s prvim morskim susjedima preko kanala iz VK Trpnja (završen rezultatom 3:3). Medalje trima prvoplasiranim ekipama u ime organizatora ŠD „Gradac“, podijelile su mlade i nadarene igračice Anđela Sinković i Katja Sučić. Najbolji strijelac (s 19 postignutih pogodaka) bio je Faris Đugum (Mladost), najbolji igrač je Karlo Bilas, a najbolji vratar Mihovil Bartulović (obojica iz Gradca). Za najatraktivniju igračicu proglašena je Elma Šakić (Gradac), najatraktivniji igrač bio je Martin Nedelka (Nereus), a najbolji trener Branko Bjelanović (Korenat). Sve utakmice uspješno su odsudili Milan Brišš (Slovačka) i Mario Brkić (Dubrovnik). Za VK Gradac, pod vodstvom prof. Milana Brišša i Marcela Domgjonaja, tri pobjede i pobjedničke pehare u trajno i prijelazno vlasništvo izborili su : Mihovil Bartulović 1, Stipe Baćilo, Neven Špoljarić 1, Dino Sinovčić 1, Ivan Peko 4, Ante Mustapić 13, Anđelo Mirko 11,  Karlo Bilas 12, Matej Sinković 1, Elma Šakić 4, Anđela Sinković, Ivan Bagur 11, Ali Šehović, Duje Radić..

Piše i foto Darko Šutić

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh