Skupština Udruge HVIDRA Makarska: Ako nismo zajedno, lako nas se može ignorirati

Skupština Udruge HVIDRA Makarska: Ako nismo zajedno, lako nas se može ignorirati
Na Skupštini Udruge Hvidra Makarska sinoć su izrečene pohvale na suradnju s Gradom, ali i zabrinutost zbog gašenja HVIMAK-a. Skupština je otpočela himnom Lijepa naša i odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Premda zadovoljni radom svoje Udruge i potporom koju imaju od Grada Makarske u HVIDRA-i su ponajprije samokritični prema svojem članstvu. Kazali su kako ih je na Skupštinu od 176 članova došlo tek 19! Kritizirali su također što mnogi ne plaćaju članarinu. Naime, od 176 članova HVIDRA-e Makarska tek njih 50- ak plaća članarinu koja iznosi 10 kn mjesečno, odnosno 120 kn za cijelu godinu. Novcima članarine osiguravaju rad Udruge u brojnim aktivnostima koje imaju, kako je naglasio Ivan Glibota, predsjednik HVIDRA-e Makarska, koji je podnio Izvješće o radu Predsjedništva udruge.

Posebnim riječima zahvalili su Gradu Makarskoj na čelu s Tonćijem Bilićem, koji je obećao i uređenje prostora za četiri udruge; roditelja, udovica, HVIDRA-e i dragovoljaca Domovinskog rata, koje im je Grad dodijelio, a nalazi se uz prostorije Udruge 156. brigade HV-a.

U ime Grada Makarske dogradonačelnik Miro Družianić je čestitao na svemu što su dali za domovinu i ovaj grad te ponovio kako će Grad Makarska uvijek imati razumijevanja i dati im potporu, te da će prostor, kako je gradonačelnik i obećao, biti uređen odmah nakon blagdana. U ime gradonačelnika zaželio im je sretne božićno- novogodišnje blagdane.

Među najvećim problemima makarska Hvidra ističe ukidanje HVIMAK-a. Tamo ljudi ostaju bez posla. Nije se uspjelo u tome da Grad preuzme HVIMAK, naglašeno je.

-Podržavamo prosvjed stopostotnih ratnih invalida u svim zahtjevima i ustrajat ćemo u našoj potpori. Bili smo dva puta kod njih i ponovno idemo 6. siječnja kako bi im pokazali da smo s njima, jer ako nismo zajedno lako nas se može ignorirati i nepoštivati- istaknuo je Glibota.

Odlazak organiziramo uz potporu svih općina. Trebamo biti svi zajedno. Napomenuo je kako, za razliku od ranijih godina, osim Grada Makarske, pomažu i sve općine Makarskog primorja.

Boro Radić podnio je Financijsko izvješće iz kojeg je razvidno da Grad pomaže HVIDRA-i s 50 tisuća kn. Naglašeno je također da HVIDR-a treba naplatiti i 420 000 kn ovršnih sredstava koja su prekršitelji ostali dužni.

Damir Zukić, predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata najavio je kako će Športske igre hrvatskih invalida Domovinskog rata 2015. biti u Zagrebu.

Na ovoj Skupštini Glibota je podcrtao kako od stanogradnje za stradalnike Domovinskog rata već 12 godina nema nikakva pomaka u Makarskoj, a i u cijeloj Hrvatskoj.

 

Piše Janja Glučina Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh