Snimljena 306. milenijska fotografija – ‘Brela 80′ Šime Strikomana za rođendan turizma

Više od 600 Breljana i njihovih gostiju 13. kolovoza na plaži Dugi rat svojim tijelima ispisalo je ‘Brela 80′. Milenijskom fotografijom koja je tako nastala, a potpisuje je Šime Strikoman (inače 306. u njegovoj kolekciji, ali samo drugoj nastaloj na plaži) te video-zapisom Viktora Puljka, Breljani su načinili nešto posebno. Ova slika obilazi svijet, a na njoj vesela lica su najbolja pozivnica za turistička Brela!

 

Veliki rođendani obično se slave s tortom punom svjećica. Breljani, koji ove godine obilježavaju osam desetljeća turizma, odlučili su se na nešto posve drugo – fotografijom pokazati da imaju jednu od najljepših plaža, kristalno čisto more, a na njoj radosna lica koja slave tu ljepotu.

Sve to odmah je vidljivo na prvi pogled 306. milenijske fotografije Šime Strikomana ‘Brela 80′, a koja je nastala u jutarnjim satima 13. kolovoza na plaži Dugi rat. Više od 600 Breljana i njihovih gostiju svojim tijelima ispisali su ‘Brela 80′, a sve je iz helikoptera zaustavilo fotografsko oko Šime Strikomana, a video snimkom poseban trenutak zaustavio je Viktor Puljak. Na žalu se moglo vidjeti djecu, čak u kolicima, do najstarijih Breljana koji su zakoračili u deveto desetljeće života.

Strikoman je pun hvale za odaziv i organizaciju snimanja ove 306. milenijske fotografije, a inače jedine nakon Krka, koja je snimljena na jednoj plaži. Iza organizacije stoji Turistička zajednica općine Brela koja je na ovaj način željela stvoriti prepoznatljiv trag obilježavanja 80 godina turizma u Brelima. Direktorica Ureda Valentina Vitković zahvaljuje svima koji su omogućili nastajanje ‘Brela 80′, posebno animatorima Hotela Brela koji su motivirali goste i bili desna ruka za zahtjevnu i preciznu organizaciju na terenu.

Prvo su svi gosti i Breljani stali na plažu i nastala je prva fotografija, zatim su utrčali u more, a potom se vratili na plažu, i rođena je nova uspomena.

Za fotografiranje tu je bio kraj, ali ne i za zabavu. Slavlje je nastavljeno raznim igrama i zabavom, baš kako priliči velikom turističkom rođendanu primorskog bisera.

  • Piše Jasna Morović
  • Snimio Šime Strikoman

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh