Razvoj turizma Makarske u narednih pet godina: Horwath HTL prezentirao izradu Strategije Turističkom vijeću

Razvoj turizma Makarske u narednih pet godina: Horwath HTL prezentirao izradu Strategije Turističkom vijeću
Eksperti tvrtke Horwath HTL danas su na sjednici Turističkog vijeća prezentirali izradu Strategije razvoja turizma grada Makarske od 2015.do 2020. Naime, aktualna gradska vlast i vodstvo Turističke zajednice odlučni su u nakani da načine ozbiljnu strategiju razvoja turizma grada Makarske za dulje razdoblje. Kako i na koji način to namjeravaju učiniti, svakako uz pomoć struke, pozvali su stručnjake da im ponude svoje uvjete i načine na koji izrađuju ovaj važan dokument.

Do sada su ponudu izrade Strategije prezentirali Turističkom vijeću Makarske Institut za turizam iz Zagreba i Ekonomski fakultet iz Splita te danas privatna tvrka Horwath HTL, a uskoro će Vijeće odlučiti koja mu ponuda najviše odgovara, kazao je Tonći Bilić, gradonačelnik i predsjednik TZ grada Makarske.

Ispred ove tvrtke Strategiju su predstavili dr. Miroslav Dragičević glavni ekspert projekta, Siniša Topalović ekspert za upravljanje turističkim destinacijama i Andrea Zavorović, ispred tvrtke Horwath HTL ekspert za EU fondove.

Predstavivši svoju tvrtku koja ima visoki renome diljem svijeta dr. Dragičević je kazao kako oni rade na principu da zajedno s ljudima na terenu dogovore što će i na koji način razvijati i poduzeti da se turizam ovdje unaprijedi. -Mi radimo na principu da zajedno nešto zaradimo, pri čemu ne mislim na zaradu od izrade same studije. Studiju vi možete sami napisati što odlučite i uštediti.

-Ali mi radimo tako da vidimo što to Makarska i Makarska rivijera žele i mogu ponuditi gostu kao najbolji proizvod i kako tu ponudu plasirati kroz međunarodni kapital.

Premda se članovima, prema reakcijama, svidio ovaj prijedlog zajedničkog rada na Strategiji razvoja, Turističko vijeće će se u dogledno vrijeme očitovati koju ponudu za izradu Strategije će od dosada prezentirane tri i odabrati.

Tonći Bilić, gradonačelnik i predsjednik TZ-a je i ovaj put naglasio kako ne želi da to bude mrtvo slovo na papiru i da je upravo u nastojanju da nas ne pregazi vrijeme iniciran ovako ozbiljan pristup izradi studije. Svakako da bi najbolje bilo promatrati Makarsku rivijeru kao cjelinu zajedno s prednostima i mogućnostima Biokova i njegova zaleđa podcrtali su Ivo Selak, Sretan Glavičić i Tonči Lalić, direktor Ureda TZ grada Makarske.
Makarska bi trebala biti glavna i pokretač razvoja cijele Makarske rivijere, naglašeno je i ovaj put.

 

Piše Janja Glučina Foto IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh