Nogometno-humanitarni spektakl Mršavi-Debeli 4:2 (2:0)

Makarska, igralište GSC-a. Gledatelja 500. Sudac: Jakov Kovačević.

Strijelci: Fistanić, Ninčević i Nader (2) za Mršave; Šantrić i Tabaković za Debele.

Najbolji igrač: Josko Vuzio (Mršavi)

Mršavi: Družianić, Brbić, Puharić, Lasić, Nader, Fistanić, Vuzio, Jović, Hegediš, Laznibat, Ninčević, Turić, Tarčuki, Rašpi, Doko.

Debeli: Sočo, Vranješ, Erceg, Okmažić, Tabaković, Josipović, Leš, Šantrić, Gojak, Popović, Vidović, Jović, Roso, Kostanić, Pribisalić.

Tradicionalni,već dvanaestu godinu za redom, okršaj Debelih i Mršavih, pripao je onima koji su manje „pizali“ na vagi. Davor Okmažić sa 168 kg bio je najteži, a Josko Vuzio sa 44 kg najlakši igrač na terenu. Utakmica je imala i međunarodni karakter pošto je za Mršave nastupio Nader iz Sirije, a Tabaković iz BiH za Debele.

Mršavi su poveli 2:0, da bi Frane Šantrić pogotkom iz kaznenog udarca vratio neizvjesnost što se rezultata tiče. Nader je potom povećao na 3:1, a nakon prekršaja na Joskinju po drugi put je lopta bila na bijeloj točki. Snažan udarac Vuzia obranio je Zorzinjo. Na 4:1 povećao je dugokosi ribar Fistanić, a Tabaković je tek na isteku utakmice svladao Družianića da poraz bude podnošljiv.

Ante Pribisalić, kapetan Debelih: – Čestitam protivnicima na pobjedi. Već je bilo i vrijeme da oni slave. Da je njihov vratar Miro Družianić vodio Gradsko vijeće kako je branio, Makarska bi bila kao Monaco.

Miro Družianić, vratar Mršavih: Smršavio sam 10 kg da bih mogao nastupiti na ovoj jedinstvenoj utakmici. Mi smo se očito bolje pripremili i zasluženo pobijedili.

Dogradonačelnik Makarske Ante Novak dodijelio je tri pehara Josku Vuziu: kao najboljem igraču, kapetanu Mršavih i veliki prijelazni, dok je Ante Pribisalić primio onaj utješni. Po završetku utakmice u konobi Lanterna bilo je zanimljivo i veselo u trećem poluvremenu.

MP

Foto Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh