Ozren Miočević izložio ljepotu Osejave

Ozren Miočević izložio ljepotu Osejave
Ozren Miočević, profesionalni kuhar odlaskom u mirovinu posvetio se svojoj velikoj ljubavi prema prirodi. Poluotočić Osejavu posljednjih nekoliko godina uređuje i održava kako bi sačuvao ljepotu ovog makarskog dragulja. Posebno se skrbi o uređenju klupa kako bi se prolaznici mogli odmoriti, zadržati se i diviti ljepoti koja je okružuje. Njegovu zaljubljenost u prirodu i pažnju koju joj posvećuje kako bi ona došla do izražaja, ovjekovječio je njegov prijatelj. A Ozren Miočević uokvirio je tih 25 prelijepih fotografija te zajedno s onima, koje još nije uspio uokviriti, jutros ih izložio ispred zgrade Grada Makarske.

Bio je zadovoljan vidjevši oduševljena lica sugrađana. Mnogi su poželjeli imati te trenutke ljepote Osejave zabilježene fotografijom, no izložba nije bila prodajna.

„Sreća, to je biti s prirodom, gledati je i s njom razgovarati“ L.N. Tolstoj, istaknuo je ovu misao Ozren na svoj fotografiji. A kako se to temeljito i vješto servirane dalmatinske delicije na kraju izloženog opusa uklapaju u ciklus fotografija o prirodi najbolje odgovara Miočević.

-Na početku sam rekao, priroda je hrana, pa je bio red da to i fotografijom zaokružim- kazao je Ozeren Miočević.

 

Piše i foto Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh