Udruga Mike dodijelila drugu studentsku stipendiju: Dobitnica Petra Čolak osvaja uspješnim svestranim zalaganjima

Udruga Mike dodijelila drugu studentsku stipendiju: Dobitnica Petra Čolak osvaja uspješnim svestranim zalaganjima
Petri Čolak, brucošici Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu, uručena je danas stipendija Udruge Milan Ožić Mike. Ugovor je Petra potpisala i zahvalila se u hotelu Biokovo s Draganom Ožićem, predsjednikom Udruge u nazočnosti obitelji, prijatelja i članova Ocjenjivačke komisije. Prilikom potpisivanja ugovora Dragan Ožić  je podsjetio kako je Udruga Mike u lipnju raspisala natječaj za dodjelu stipendije učeniku s područja grada Makarske za upis na visoko učilište u akademskoj godini 2014./2015. u iznosu od 10.000 kuna.

Sve što zamisliš, možeš i ostvariti

-Na natječaj se prijavilo sedam osoba, a dobitnica ove vrijedne stipendije je Petra Čolak, brucošica Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu. Petra Čolak stručnu Ocjenjivačku komisiju oduševila je dosadašnjim zalaganjem i predanim radom u više gradskih udruga, ustrajnosti u više područja koja je zanimaju, osobito fotografiji, što je potkrijepila brojnim osvojenim nagradama, kao i izvrsnim zamislima o svom doprinosu u daljnjem radu Udruge Mike, ali i gradu Makarskoj. Petra je svojim dosadašnjim radom potvrdila svoj moto; Sve što zamisliš, možeš i ostvariti!, što je prepoznala i stručna ocjenjivačka komisija- istaknuo je predsjednik Ožić. Posebno je ovom prigodom čestitao Petri te zahvalio sugrađanima, prijateljima i volonterima bez čije potpore ovo stipendiranje ne bi bilo moguće.

-Zahvaljujemo Gradu Makarskoj na tehničkoj potpori u svim našim projektima, osobito na kućici u Božićnom gradu koja se i ove godine pokazala kao središnje mjesto druženja, susreta humanosti i smijeha, a što nam uveliko omogućuje prihod za ova stipendiranja. Udruga će stipendistici isplaćivati mjesečnu potporu u iznosu od 1.000 kn u deset redovitih isplata, dok se od nje u akademskom i društvenom angažmanu i djelovanju očekuje promidžba rada Udruge i grada Makarske u mjestu studiranja, kao i potpora gradskih projekata s ciljem promicanja humanosti i znanja. Ukoliko stipendistica bude uspješna i ukoliko bude zadovoljila ugovorne kriterije, Udruga će je pratiti sve godine njezina studiranja- podsjetio je Ožić.

Valja reći kako su stručnu Ocjenjivačku komisiju činili: Dragan Ožić – predsjednik te članovi Lidija Vukadin Vranješ, Petar Kelvišer, Antun Skočibušić i prošlogodišnja, ujedno i prva stipendistica Andrea Srzić.

 Važnost aktivnog razvoja i promidžba lokalne zajednice

Cilj raspisivanja ovog natječaja bio je motivirati, ali i osvijestiti studente o važnosti njihove uloge u aktivnom razvoju i promidžbi lokalne zajednice, bez obzira na mjesto studiranja. Ako je suditi po primjeru prošlogodišnje stipendistice Andree Srzić, cilj stipendije je u cijelosti postignut, s obzirom kako je Andrea u protekloj godini pridonijela radu Udruge Mike, ali i Udruzi studenata Makarskog primorja. Nakon uvida u dokumentaciju koja se ocjenjivala na temelju obrasca prijavnice u kojoj kandidati iskazuju svoja razmišljanja, ideje i stavove; te prosječnog općeg uspjeha u dosadašnjem srednjoškolskom školovanju; osvojenim nagradama na državnim natjecanjima; upisanom visokom učilištu koje predstavlja deficitarno zanimanje; članstvu u nekoj od udruga – kandidati su pristupili usmenom intervjuu ispred stručne Ocjenjivačke komisije. Usmeni intervju je ujedno i presudio konačnoj odluci, s obzirom da su zaista svi prijavljeni imali izvrsne dosadašnje rezultate, aktivni su članovi neke od gradskih udruga, s kreativnim idejama, željom i kvalitetnim zamislima za daljnji doprinos kreiranju društvenog života našega grada.

 

Piše i foto Janja Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh