Prvi Dani svemira u Makarskoj – Gostovao Ante Radonić

Kroz prošli vikend održani su u Makarskoj prvi „Dani Svemira“. Gost predavač, glasoviti astronom,voditelj planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu – Ante Radonić nije krio zadovoljstvo organizacijom te mjestom održavanja ove manifestacije. „Više sam nego oduševljen Makarskom zvjezdarnicom, ovaj kompleks spomenika-zvjezdarnice prekrasan je spoj znanosti i povijesti, vjerujte, mogu Vam pozavidjeti svi u Hrvatskoj“ – odgovorio je u dahu na upit radio-voditelja na RMR-u.

Kako doznajemo od Gloryana Grabnera, organizatora i voditelja Makarske zvjezdarnice, unatoč snažnom vjetru koji je prva dva dana pratio događanja i što su se u isto vrijeme odvijale i druge manifestacije (polufinalna rukometna utakmica, ljetni karneval) posjetitelja nije nedostajalo, dok je na zadnji dan, uoči promatranja meteorske kiše Perzeida broj posjetitelja narastao na preko tri stotine.

Dani Svemira su najavljeni na zadnjoj večeri, nakon predavanja mladih iz udruge Orion (Lucije ŠimićAnte Ravlića) kao redovna manifestacija, što je publika s oduševljenjem pozdravila.

J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh