Proslavljen veliki katolički blagdan

Fra Miljenko Odrljin: Gospa je primjer da se može sretno i zadovoljno živjeti

U župama diljem Makarskog primorja molilo se Velikoj Gospi. Fra Miljenko Odrljin poručio je kako je to dan velikog optimizma i nade, a najveća poruka blagdana je da se usprkos svemu može kročiti putem vjere ako se jača iskren pristup Bogu i čovjeku

Najveći katolički blagdan posvećen Majci Božjoj, Velika Gospa, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, proslavljen je u crkvama širom Makarskog primorja.

U katedrali sv. Marka svetu misu vodio je fra Miljenko Odrljin, gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj, a pjevao je Župni zbor crkve sv. Marka.Marija je shvatila svoju zadaću kako je ostvariti i nije se dala uplesti u mrežu satkanu od zla i interesa. Mnoga su carstva propala jer su temeljila svoj život na snazi, moći i kapitalu, ali nisu imala vjeru u Boga i moral. Danas je na svijetu puno stradanja, boli, siromaštva, a Marija nam svojom vjerom daje nadu da se može sretno živjeti, ali ne smije biti bitno da se mora imati i koliko. Ona nam svojim primjerom kazuje kako moramo graditi ljepši svijet koji je daleka stvarnost. Tko vjeruje u Mariju, neće se lako predati – poručio je fra Miljenko Odrljin.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh