Noć Zelenke s olimpijskim sjajem

Ivan Buljubašić i Anita Gaće ponosni na svoju Makarsku!

Prepun Trg Kobaca pjesmom i pljeskom dočekao je 14. kolovoza makarske olimpijce Ivana Buljubašića i Anitu Gaće, a u slavlju prve zlatne medalje u Makarskoj domaćine na Zelenki podržali su njihovi gosti. Ovogodišnja ‘Noć Zelenke’, uz tradicionalnu turističku dobrodošlicu, bila je dan kada se slavio sportski uspjeh mladih Makarana

S osvojenim olimpijskim zlatom Makarani vaterpolist Ivan Buljubašić i uspješna rukometašica koja je branila boje hrvatske reprezentacije Anita Gaće vratili su se kući, a u njihovom im je kvartu Zelenki 14. kolovoza priređena veličanstvena dobrodošlica.

Tradicionalna Noć Zelenke, koju su priredili stanovnici s dobrim duhom Ivanom Luetićem, a organizirali Grad Makarska i Turistička zajednica, ostat će upamćena kao fešta na kojoj se na Trgu Kobaca slavilo sportsko junaštvo. Svatko među više od tisuću domaćina i gostiju nije želio propustiti priliku čuti i vidjeti osvajača prvoga olimpijskog zlata iz Makarske, poniklog iz Galeba i uspješnu rukometašicu koja se kalila u ŽRK Makarska.

Olimpijcima osobno čestitao gradonačelnik Bebek

Dok se orila pjesma ‘Mi smo šampioni svijeta’ Roso benda i Alenke Marin, koji su i ovaj put bili neumorni u sjajnom glazbenom ritmu, a nebo parala svijetlost baklji, čula se čestitka makarskog gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, koji je u večer kada se slavio sport stigao zajedno s dogradonačelnicima Ivanom Ivandom i Antom Novakom, te predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Mendešom. Uz želju da nastave nizati sportske uspjehe olimpijcima je uručio umjetniče slike i cvijeće. U ime VK Galeb na sjajnom uspjehu čestitao je Vlado Lalić naglasivši kako zna koliko truda i odricanja stoji iza pobjede hrvatske vaterpolske reprezentacije čije boje brani i Buljubašić.

- Hvala vam Zelenka i Makarska na veličanstvenom dočeku, ponosni smo na svoj zavičaj, zahvalili su Buljubašić i Gaće, uz obećanje kako neće posustati u svom sportskom usponu.

Pjevalo se i na poljskom

Fešta na Zelenki potrajala je dugo u noć, a njezinoj raznolikosti uz nastup Gradskog zbora Makarska doprinijela je poljska pjevačica, dugogodišnja makarska gošća Valgor Zara Tuskijevitz koja je publiku na Zelenki uveselila svojim pjesmama, a pokazala se uspješnom i u izvođenju hrvatskog popa. Zahvalio joj je Tonći Lalić, direktor Ureda makarske TZ, uručivši joj suvenir ‘Makarku’, rad umjetnice Ivane Brkić. U tom trenutku o dobrom raspoloženju govorile su podignute ruke, a najviše je bilo upravo poljskih turista.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh