Dodijeljena priznanja najzaslužnijima

Općinsko vijeće Podgore donijelo je 16. kolovoza odluku o dodjeli javnih priznanja. Javna priznanja se dodjeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima za Dan općine Podgora koja se slavi na blagdan Sv. Vicenca (prva nedjelja nakon blagdana Velike Gospe). Priznanja će se dobitnicima uručiti  na svečanoj sjednici OV-a Podgore u nedjelju  u 12 sati – doznajemo od Stjepana Vele predsjednika Općinskog vijeća Podgore

Prema usvojenoj odluci OV-a Podgore, godišnja Nagrada Općine Podgora dodijeljena je dr. Slavenu Letici  za osobite uspjehe i zasluge za Općinu Podgora. Povelja Općine Podgora, koja se dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave, kulturnim, humanitarnim i drugim društvima i udrugama, te zaslužnim pojedincima, kao izraz  štovanja, časti i zasluge dodijeljena je fra Srećku Vekiću,  dosadašnjem župniku župa Igrane i Drašnice i akademskom kiparu Zlatku Čularu za zasluge pri obnovi svjetionika Ijak.

-Dodijeljeno je i osam Pohvanica Općine Podgora i to – Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića za provedbu programa EU za cjeloživotno učenje, mladoj sportašici Luciji Bilas (yudo), Ivici Urliću za uređenje mjesta i izgradnju fontane u Drašnicama, Desi Marijeti (kultura), Darku Acingeru ( za organizaciju Dana podbiokovskih maslinika), Damiru Budanku (kultura),Mariji Miletić (spašavanje ljudskih života) i Udruzi Igrane za manifestaciju Noć kralja Artura i unapređenje  brenda mjesta – doznajemo od  Stjepana Vele, predsjednika OV-a Podgore. Pohvalnica se dodjeljuje pojedincu ili kolektivu za uspjeh i zasluge u promicanju turizma, ugostiteljstva, ribarstva, poljodjelstva, obrta, komunalnih djelatnosti, zaštite okoliša, uređenja mjesta, socijalne skrbi i humanitarnih djelatnosti, zaštite od požara, civilne zaštite, kulture, zdravstva, predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg obrazovanja, znanosti i demokracije.

Piše Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh