Posrećilo se ribaru – ulovio morsku lisicu tešku 130 kg

U marini Krvavica nisu očekivali da će ribarska iznenađenja za feštu 19. kolovoza početi prije podneva, ali i da će ‘brk’ osladiti neobičnim ulovom. Baškovoškom profesionalnom ribaru u kanalu između Brača i Hvara, izvan Pokrivenika, nešto snažno zatreslo mu je brodić. Pogledom u more prvo se uplašio ‘beštije’, a potom shvatio da je ulovio morsku lisicu tešku 130 kilograma.

Njemu inače idu velike ribe, prošle godine ulovio je tunu od 260 kg, ipak iznenađenju nije bilo kraja, ali i muci kako je izvući i dovući do Krvavice gdje je dizalica kojom se jedino može izvući tako velika lovina. – Jedino rješenje bilo je vući je za brodom, i nakon gotovo dva sata, živi smo stigli ja i riba i još ne može doći sebi da mu se tako posrećila bijela riba. Kada je isplovio u ribolov, očekivao je kojeg gofa.

U trenutak se oko ribara skupilo mnoštvo, bljeskali su aparati, a tek navečer kada zamirišu fete na gradelama! Svi će pričati o doživljaju kao što je štivo ‘Starac i more’, samo što je Joze po iskustvu veteran, ali po godinama u punoj snazi.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh