8. Festival klapa uz mandoline i gitare

U Makarskoj će se na pozornici Ljetnjeg kina u subotu 25. kolovoza s početkom u 20.30 sati održati 8. Festival klapa uz mandoline i gitare. Ulaznice se (po cijeni od 40 kn) mogu kupiti u Turist-birou na rivi te u trgovini Fotomuzikalije Joko na Kačićevu trgu, a na dan festivala ulaznice će se prodavati na ulazu Ljetnog kina od 19,30 sati

Posebnost ovog Festivala je što klape koriste pratnju mandolina i gitara. Festival je u kratko vrijeme dobio na značaju, s obzirom da ga upravo ta činjenica izdvaja od ostalih klapskih festivala. Zbog  kvalitete i originalnosti ideje održavanja ovakve vrste festivala klapa uz žičanu pratnju,  on sve više privlači  pozornost, pa će  tako ove godine Festival snimati HR.

Direktor festivala je Vedran Buble, a organizatori Grad Makarska i Turistička zajednica Grada, dok su pokrovitelji Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica SDŽ. Na ovogodišnjem Festivalu natjecat će se 10 klapa. U ulozi voditeljice opet će se okušati Tanja Topić.

Osigurane su  nagrade zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima.

Nagrada publike: pokrovitelj hotel Osejava.

Kao i do sada, publika će također imati priliku dati svoj glas putem ulaznica, koje ujedno predstavljaju i ocjenjivački listić.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a mogu se kupiti u Turist-birou na rivi te

trgovini Fotomuzikalije Joko na Kačićevu trgu. Na dan festivala ulaznice će se prodavati na ulazu Ljetnog kina od 19,30 sati.

Stručni ocjenjivački sud: maestro Duško Tambača – predsjednik, Rozarija Samodol, Ivana Kenk Kalebić, Vladan Vuletin i Smiljan Radić.

Nastupa deset poznatih klapa:

Sol-Pag
Srdela – Makarska
Kumpanji - Blato na Korčuli
Kaše – Dubrovnik
Kampanel – Zagreb
Kamen – Kamen
Hrvace – Hrvace
Fortica – Šibenik
Čiovo – Trogir
Balatura – Kučine/Mravince s Mandolinskim sastavom Rovinjež – Trogir
U pauzi nastupa: klapa Fjoret

  •   J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh