Makarski hotel Meteor: Svečano otvoren Interregionalni kuharski kup europskih regija

Makarski hotel Meteor: Svečano otvoren Interregionalni kuharski kup europskih regija
Svečano je u makarskom hotelu Meteor gradonačelnik Tonći Bilić otvorio Interregionalni kuharski kup europskih regija (IKKER), natjecanje 14 najboljih kuhara iz šest zemalja regije koje je okupilo brojne sudionike, te turističke djelatnike.

Gradonačelnik Tonći Bilić zaželio je dobrodošlicu natjecateljima i sudionicima skupa u ime Grada Makarske koji je organizator zajedno s Turističkom zajednicom grada Makarske i Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER). Posebno je zahvalio SKMER-u na čelu s Mirom Bogdanovićem što je jednu ovako veliku manifestaciju vratio u Podbiokovlje. Izrazio je nadu da je ovo početak jedne trajne dugoročnije suradnje .

Miro Bogdanović, prvi čovjek SKMER-a, najzaslužniji što se natjecanje održava u Makarskoj je kazao:” Sretan sam što se ovdje održava i zahvaljujem gradonačelniku Biliću. Postali smo poput braće. Ovdje smo krenuli i ovdje se rado vraćamo. Sretan sam zbog povratka u Makarsku. U Braču mi je lipo, ali me uvik vukla nostalgija. Premda nas zovu na natjecanja u mnoge gradove, Makarska nam je u srcu i tu najradije dolazimo”.

U ime domaćina brojne uzvanike iz Makarske i Makarskog primorja i sudionike natjecanja pozdravio je direktor Hotela Makarska Bepica Srzić. Hotel Meteor, kako doznajemo od direktora Vedrana Ribarevića, trenutno ima 300 gostiju, od kojih 90 -ak sudionika ovoga natjecanja i mjesto je na kojem su se okupili najbolji kuhari, ali i mjesto prezentacije tradicionalnih kuhinja Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovačke.

Natjecatelji na IKKER-u 2015. su: Dragan Šljivić i Vladimir Vojnović iz BiH, Goran Staničić, Goran Mušura i Ružica Jukičić iz Hrvatske, Đorđe Ratković i Kristijan Vujačić iz Crne Gore, Boštjan Kovačić, Dušan Veršec i Simona Maček iz Slovenije, Karol Sklener, Tibor Samaransky iz Slovačke, Jovica Jovičić i Goran Radivojević iz Srbije. Ovom prigodom zajedno su se fotografirali, a Ivan Šimić natjecateljima je darovao vrećice soli iz svoje vjetrosolane Ramova.

Očekuje se tijekom ova dva dana natjecanja i prezentacije nacionalnih kuhinja veliko zanimanje građana, prije svega mladih koji uče ili se bave gastronomijom i ugostiteljstvom. Svi oni mogu u subotu i u nedjelju od 9 do 16 sati posjetiti hotel Meteor, susresti se s najboljim kuharima, porazgovarati i kušati ono što oni prave. Na koji se način u njihovim zemljama spremaju namirnice, posjetiteljima će za vrijeme samoga natjecanja otkriti poznati hrvatski književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, najavio je voditelj Joško Bonači. Među brojnim sudionicima skupa večeras je bio David Skoko, a sutra se očekuje i Zlatko Gal. Klapa Garbin pridonijela je svečanom ozračju otvaranja natjecanja. Za sudionike manifestacije i VIP goste priređen je zajednički domjenak.

Natjecanje počinje ujutro u 9 sati, a ulaz je slobodan za građane.

Piše Janja Glučina Foto IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh