Legalizacija bespravno sagrađenih kuća: Makarska do sada izdala 700 lokacijskih dozvola

Sedam stotina predmeta, odnosno trećina od ukupnog broja, 2300 zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u Makarskoj je riješena!

Možda se nekome ne čini puno, ali ima li se u vidu da u istom odjelu gdje se rješavaju predmeti legalizacije, ukupno troje zaposlenih sada, a ranije tek dvoje, ima i puno redovitog tekućeg posla među kojim i rješavanje novih zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola. Inače, proces legalizacije bespravno sagrađenih objekata počeo je prije godinu i pol dana. Rok za završetak ovih poslova legalizacije je konac 2016. do kada će i Makarska poput svih drugih sredina u Hrvatskoj biti obvezna obraditi i posljednji zahtjev.

Dakle, zahtjeva je u Makarskoj još 1600 koji čekaju na rješavanje, uz sve poslove vezane za izdavanje novih građevinskih dozvola za buduće objekte jer i to treba odraditi u određenim rokovima, doznajemo od Ognjena Radića, vršitelja dužnosti pročelnika Odjela prostorno uređenje i graditeljstvo, gdje se izdaju dozvole i donose planovi. Radić nam je kazao kako se nada da će i novi ustroj gdje je većina komunalnih poslova prebačena u novi Odjel za komunalnu djelatnost, rasteretiti rad ovoga, te uz pronalazak adekvatne prostorije za rad omogućiti da pravovremeno obrade sve zahtjeve.

Valja podsjetiti sve iznajmljivače turističkog smještaja da sve do isteka roka za legalizaciju, a to je konac 2016. vrijedi potvrda o predanom zahtjevu.

Piše Janja Glučina Foto IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh