Na natjecanju makarskih osnovnoškolaca iz prve pomoći pobijedila ekipa OŠ oca Petra Perice

Na natjecanju makarskih osnovnoškolaca iz prve pomoći pobijedila ekipa OŠ oca Petra Perice
Crveni križ grada Makarske organizirao je u subotu natjecanje iz prve pomoći za dvije osnovne škole u Makarskoj. Već tradicionalni dvoboj znanja i vještina iz pružanja pomoći između OŠ o.P. Perice i OŠ S.Ivičevića, ove godine je završio u korist ekipe sa Zelenke koju je pripremala mentorica prof. Zora Brkić uz asistenciju dr. Darka Granića.

Nakon testova iz znanja o Crvenom križu i prvoj pomoći, ekipe su pristupile praktičnom dijelu koji se odvijao pod budnim okom suca, te je nakon saniranja ukupno 6 ozljeda od strane svake ekipe, pobijedila ekipa OŠ o. Petra Perice u sastavu: Iris Matković, Marta Mišković, Mia Jujnović, Ria Ivandić i Branka Rašić učenice 7. a i 7. b razreda.

Natjecanje u znanju i vještinama pružanja prve pomoći ima daleko značajniju ulogu u našem društvu od pukog natjecanja, jer kroz pripreme i edukaciju animira djecu da se u budućnosti opredijele za moguće daljnje zdravstveno obrazovanje koje nam i te kako treba, doznajemo od Gloryana Grabnera ravnatelja Crvenog križa Makarska, a pobjedničkoj ekipi sada slijede intenzivne pripreme za međužupanijsko natjecanje koje će se ove godine održati u Sinju.

J.Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh