29. kolo 3. HNL jug : Zmaj – Primorac (B) 4:2 (3:0)

Pobjedom nad Primorcem iz Biograda Makarani su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Zmaj je od početka utakmice krenuo napadački, realizacija je bila dobra, pogotovo u prvom poluvremenu, pa su tako domaći došli do vrijednih bodova. Vodstvo crvenima u 25 minuti donio je Petranić koji je dodavanje Matešana pretvorio u pogodak kada je s pet metara glavom pospremio loptu u mrežu Jurčevića.

Kapetan Zmaja Rašić u 32. minuti povećao je na 2:0 snažnim udarcem, s 18 metara je zakucao loptu u mrežu gostiju. U 38. minuti vratar Biograđana Jurjević prekršajem je zaustavio Petranića, pa je sudac Ajduković dosudio kazneni udarac za domaće. Nakon što su Matešan, Rašić i Bagarić ranije bili neprecizni, s 11 metara mladi Šimić bio je siguran za povećanje na 3:0.

U nastavku utakmice gosti su uspostavili ravnotežu na terenu, ali iz izglednih prigoda Marković, Klarić i Juričić nisu uspjeli svladati Franića. Drugim pogotkom Petranića u 72. minuti, koji je na dodavanje Šimića s tri metra ugurao loptu u mrežu, pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Do kraja utakmice gosti su najprije u 77., a potom u 82. minuti svladali Franića za konačnih 4:2.

Makarska, igralište GSC-a, Gledatelja: 150 Sudac: Romeo Ajduković (Split)

Strijelci: 1:0 Ivo Petranić u 25., 2:0 Rašić u 32. , 3:0 Šimić u 38.(11m), 4:0 Petranić u 72. , 4:1 Marković u 77.(11m), 4:2 Tokić u 82.

Najbolji igrač: Petar Petranić (Zmaj)

ZMAJ: Franić, Šiljeg, Rašić, Matešan, Bagarić (od 71. Pašalić), Lozina, Bencun, Petranić (od 75. Jakir), Gavran, Smilović (od 80. Vukas), Šimić.

  • piše Jakov Kovačević
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh