Skupljamo potpise za smanjenje PDV-a na hranu

Mogu se potpisati na Gradskoj rivi 1. rujna od 9 do 12 sati, ili u prostorijama HSS-a na Hrpini sve ostale dane idući tjedan.

I gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Makarska bit će uključena u aktivnosti HSS-a na razini države, od 1. do 9 rujna, a kojom se prikupljaju potpisi za zahtjev Vladi da smanji PDV na hranu na 10 posto. Najavio je to Luka Roso, predsjednik gradske organizacije HSS-a Makarska, na konferenciji za novinare održanoj 31. kolovoza.

Naime, u subotu ujutro 1. rujna, od 9 do 12 sati na Gradskoj rivi, ispred Turist-biroa moći će svi koji žele dati svoj potpis za smanjenje PDV-a, a ukoliko ne stignu taj dan, mogu to učiniti svaki ostali do 9. rujna u prostorijama HSS-a na Hrpini u Makarskoj, u vremenu od 9 do 12 sati.

Ovo nije stvar politike, već potpisi kojima je cilj opće dobro. Želi se postići da hrvatska Vlada smanji PDV na hranu s 25 na 10 posto. Na taj način bi se osigurao povoljniji život, spriječio izvoz hrane, povećala potrošnja, pokrenula industrija i otvorila nova radna mjesta, naglasio je čelnik makarskog HSS-a dodajući kako je PDV na hranu u susjednim zemljama puno manji od našeg, primjerice u Austriji je samo 7,5 posto. Cilj naše akcije je samo taj da hrvatski čovjek bolje živi, poručio je Roso.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh