Završilo turnirsko ljeto Novog vremena

U finalu  Kantarevca 2012.  poraz na penale

Novo vrijeme je kao klub imao obvezu nastupiti na nekoliko turnira. Dva najpoznatija su- Torcida kup u Splitu te Kantarevac u Mostaru.

U Splitu je Novo vrijeme poraženo u osmini finala (igralo se 5+1), dok su u Mostaru odigrali fantastičan turnir (4+1) i dogurali do same završnice.

34 momčadi su nastupile na legendarnom asfaltnom igralištu, a Novo vrijeme je redom pobjeđivalo mlade Mostarce INTERCOMMERCE rezultatom 5:0 (Vuković 2, Dado, Zor i Krstović), pa CENTRUM MOSTAR sigurnih 3:1 (Kazazić, Zor i Krstović), a onda u ljepotici turnira domaće ULTRASE, nakon 4:4  (Zor 2, Antunović i Jelavić) u regularnom dijelu, s 8:6 nakon izvođenja šesteraca (Jelavić, Vuković, Zor i Kazazić su realizirali šesterce, a Bašković je obranio dva).

Polufinale protiv favoriziranih domaćina FENIKS (Melher na golu, Dario Marinović, Franko Jelovčić, Anto Palavra, i dr.) donijelo je najveći turnirski uspjeh. Pobjeda 3:1 (Zor, Martinović i Antunović) nad našim prvoligaškim zvijezdama donijela je sigurno veliku dozu samopouzdanja našim momcima, a klubu i jednu satisfakciju da ova makarska mladost pozitivno reagira na klupske napore da Novo vrijeme bude stabilan prvoligaš.

Pljesak mostarske publike nakon četvrt i polufinala zasigurno su dobra nagrada i potvrda da je Novo vrijeme na pravom putu.

Finale su Makarani odigrali hendikepirani. Zbog putovanja u inozemstvo kapetan Antunović i vrijedni Krstović nisu mogli pomoći tako da smo sa šest igrača bili malo „kratki“ klupom u napornom meču s HSP Mostar. Vodstvo od 2:0 u otvaranju meča Novo vrijeme nije uspjelo povećati, već je domaćin  smanjio do odlaska na odmor na 2:1.

Početkom drugog poluvremena suci „ne vide“ eurogol Vukovića, a u nastavku meča umor čini svoje. Domaćin poravnava, a onda 7 minuta do kraja i vodi rezultatom 3:2. Ipak se Makarani podižu i poravnavaju na 3:3. Još do kraja pokušavaju s golmanom igračem do pobjede, ali… Penali su velika lutrija, nakon 6 nepogrešivih udaraca s obje strane, Kristijan Zor (prvi strijelac turnira) griješi, pogađa vratara domaćih, dok Filip Bašković (najbolji vratar turnira) ne uspijeva zadržati udarac Siniše Đurasovića (najbolji igrač turnira). Slavlje domaćih 10:9!

Sastav Novog vremena: Bašković, Antunović, Jelavić, Vrcan, Zor, Jelavić, Vuković, Martinović, Kazazić i Krstović.

Voditelj: Boćo Vuković.

Novo vrijeme nastavlja pripreme svakodnevnim treninzima u dvorani i vani. S nestrpljenjem se iščekuje start prvenstva. Prvo kolo donosi gostovanje na splitskim Gripama kod državnog prvaka Brodosplita (28.rujna), dok će makarski debi biti sa splitskim Mejašima, tjedan poslije u našoj dvorani.

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh