Jure Brkan in medias res

HTV-ova emisija In medias res se u četvrtak bavila hrvatskim turizmom. Jedan od priloga odnosio se i na Makarsku, a gostovao je poznati i mladi turistički radnik Jure Brkan. Njegov istup bio je vrlo znakovit jer se pozabavio bolnom točkom našeg turizma. To su komunalni radovi čiji se problem ponavlja iz godine u godinu u cijeloj Dalmaciji.

Iako je početak svibnja, radovi traju na sve strane. Makarska je bila u središtu zanimanja iz dva razloga. Zadnjeg vikenda u travnju održavala se, u cijeloj Hrvatskoj, prepoznatljiva manifestacija Wine Expo koju su svi mediji zabilježili, te je bio produženi vikend za Prvi svibnja kada su po tradiciji hoteli na Makarskom primorju puni.

Zbog radova na zapadnom ulazu u Makarsku, gdje se promet regulira semaforima koji naizmjenično propuštaju vozila, stvorila se velika gužva. Gužva se povremeno stvara i na Dugišu gdje još uvijek traju radovi oko uređenja raskružja. Investitori Hrvatske ceste i Županijske ceste imale su cijelu zimu dovoljno vremena da se ovi radovi izvedu, ali se čekalo proljeće i početak turističke sezone, a o ovome problemu progovorio je i Brkan na nacionalnoj televiziji.

Brkanova izjava «kako se čini da se nama turizam događa» znakovita je zbog ovakvih događanja kao što su komunalni radovi, zaista čini se da se sve u turizmu radi stihijski. Investitor je radove morao početi znatno ranije i znatno ranije ih dovršiti kako bi početak dolaska većeg broja turista prošao bez ozbiljnijih problema. Ovako se zbog komunalnih radova u negativnom kontekstu  Makarska pojavljuje u medijima što je loša promidžba za turizam.

  • piše Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh