Pristupna cesta za tunel Sv. Ilija

Gradi se prometnica od 2,5 km s četiri prometna traka

Na Baškom polju bit će izgrađeno raskrižje s kružnim tokom na dvije razine ceste. Sama pristupna cesta od magistrale do tunela s četiri prometna traka bit će duga 2,5 km. Po jedan trak nedaleko od prometnog čvora bit će za Bast i Topiće.

Od izgradnje tunela Sv.Ilija i pristupne mu ceste s južne strane odnosno Makarske rivijere s nestrpljenjem se očekuje puno, što će  uvelike obogatiti kvalitetu našeg turizma. S nestrpljenjem se čeka završetak ovog važnog projekta, a jednako tako i pristupne ceste kako se ne bi stvaralo usko grlo na pristupu magistralnoj cesti.

 Hidroelektra iz Zagreba, koja je glavni izvođač radova, već je na terenu od  22 kolovoza. Investitor radova su Hrvatske autoceste. Na Baškom polju bit će izgrađeno raskrižje s kružnim tokom na dvije razine. Sama pristupna cesta od magistrale do tunela s četiri prometna traka bit će duga 2,5 km. Po jedan trak nedaleko od prometnog čvora bit će za Bast i Topiće.

-Od većine vlasnika, zemlja za izgradnju pristupne ceste je otkupljena, a pregovara se i s preostalih pet posto vlasnika zemljišta te se ne očekuju problemi. Rok za izgradnju ceste je 105 dana. Već su započeli radovi. Posječena su borova stabla na koridoru pristupne ceste i sada je u tijeku iskolčenje. Na teren uskoro dolaze građevinski strojevi, najavljuje Tonči Topić, pročelnik Upravnog  odjela za gospodarenje prostorom Općine Baška Voda.

Prema sadašnjem stanju i pristupna cesta i tunel zasigurno  će dočekati i prve turiste sljedeće godine.

Naime, tunel je asfaltiran i u punom su jeku radovi na izgradnji komunalne infrastrukture.

  • Piše Janja Glučina
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh