Dan HRM-a i 21. obljetnica ustroja HRM-a

Proslava u Podgori danas i sutra

Večeras u Selu u crkvi Svih svetih u 18 sati sveta misa koju predvodi generalni vikar Vojnog ordinarijata, a potom u 20 sati koncert Orkestra HRM-a i klape „Sv. Juraj“

Proslava Dana HRM-a i  21. obljetnica ustroja HRM-a u Podgori počinje danas uplovljavanjem brodova HRM-a – raketne topovnjače „Dmitar Zvonimir“ i „Dubrovnik“ te motorne jahte „Učka“ u  podgorsku luku. Od 14 do 16 sati brodovi  su otvoreni za posjet građana.

U crkvi  Svih svetih u Selu Podgora u 18 sati je sveta misa koju će predvoditi generalni vikar Vojnog ordinarijata otac Jakov Mamić, a u 20 sati je koncert orkestra HRM-a i klape „Sveti Juraj“.


Svečanost na Trgu don Mihovila Pavlinovića

Središnja svečanost obilježavanja Dana HRM-a u Podgori je sutra – 15. rujna, a program počinje u 8 sati jutarnjom budnicom Orkestra HRM-a ulicama Podgore. U 9 sati je polaganje vijenca i paljenje svijeća pred spomenikom don Mihovila Pavlinovića, a u 9,20  pred spomenikom Galebova krila. U Makarskoj je u  9.45 sati  polaganje vijenaca i paljenje cvijeća ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

U 10.30 sati je polaganje vijenaca u more za sve poginule mornare, dok je od 11. do 11,45 središnja svečanost i postrojavanje postrojbi  HRM na Trgu don Mihovila Pavlinovića.

Brodovi HRM-a u podgorskoj luci i sutra su otvoreni za posjet građana od 16 do 18,30 sati.

Navečer je u 20 do 21.30  koncert benda 6. flote ratne mornarice SAD-a.


  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh