Više od 30 godina sedam njemačkih bračnih parova vjerni Radi Ivanović

Svojom srdačnošću i spremnošću da udovolji i najmanju sitnicu privatna iznajmljivačica iz Makarske Rada Ivanović sa suprugom Dinkom svoju je kuću učinila drugim domom za sedam njemačkih obitelji koje više od tri desetljeća ljetuju kod nje, i to čak dva puta godišnje, a dolazili su i tijekom Domovinskog rata. U ime Turističke zajednice Makarska zahvalio im se v.d. direktora Tonći Lalić, a uz poklone koje im je uručio prenio im je pozdrave gradonačelnika Bebeka.

Suvremeni turistički trendovi upućuju na to kako gosti sve kraće borave u ljetovalištima. Primjer privatne iznajmljivačice iz Makarske Rade Ivanović to ruši i pokazuje da ako se gostima ponudi toplina i komforan smještaj, ostaju vjerni ne nekoliko godina već više od tri desetljeća.

Sedam bračnih parova iz Njemačke kod Rade i Dinka u Maslinarsku ulicu, a u novije vrijeme i u Zadarsku ulicu, dolaze od 1979., upravo kada su se supružnici Ivanović počeli baviti turizmom. Toplina i susretljivost odmah su se pročuli, i ubrzo od jedne obitelji koja je ljetovala u svibnju i rujnu broj se povećao na njih sedam, i tako do danas.

Tonći Lalić – Hvala vam na vjernosti!

Nema boljeg povoda za napraviti malu feštu u Zadarskoj i gostima zahvaliti na njihovoj vjernosti. U ime makarske Turističke zajednice učinio je to Tonći Lalić, v.d. direktora. Prenio im je i pozdrave gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, uz poziv da u Makarsku dolaze dok ih god bude zdravlje služilo. Za uspomenu svaku obitelj je darovao monografijom Makarske rivijere, CD-om, DVD-om, bocom vina, plakatom i promidžbenim materijalom te suvenirom u obliku srca. – Mi možemo puno raditi na promidžbi, ali najveću vrijednost ima dobar glas koji o Makarskoj širi svaki gost – naglasio je Lalić.

Gosti – Osjećamo se kao dio obitelji, Rada je divna!

Gosti Ivanovića radije kažu da su obitelj, jer toliko su godina zajedno i vežu ih posebni trenutci. Kako svaki od bračnih parova živi u drugom gradu Njemačke i Austrij, neizmjerno se vesele svibnju i rujnu kada će u Makarsku kod svoje Rade provesti nezaboravnih dva ili tri tjedna. Uz udoban smještaj prepuni su hvale za toplinu i susretljivost koju osjete kod Ivanovićevih na svakom koraku. Jednom riječju, divna je, kaže Zlatko Hogl, koji kao i svi ostali osjeti nesebičnu ljubav koja im se pruža od prvog do posljednjeg dana boravka. Zato su u sjećanje na sve te lijepe trenutke koji ih vežu Radi poklonili sliku sa sedam magneta, a na svakome od njih su lica jednog bračnog para. -Rada predivno kuha pa neka joj to uveseli vrijeme provedeno za loncem, šaljivo će Zlatko.

Pun je hvale za Makarsku, čisto je, ima puno cvijeća. Jedino bi prometna kultura trebala biti bolja, jer nedopustivo je da motori mogu voziti šetnicom i ugrožavati šetače, upozorava dobronamjerno.

Ivanovići – I u Domovinskom ratu gosti su nam vjerovali

Rada Ivanović je član Skupštine makarske Turističke zajednice i glasna kada god treba biti. Upozoravala je na mnoge probleme koji srozavaju ugled turizma, poput parkiranja turističkih autobusa po gradu. Drago joj je da se i tome staje u kraj. Kaže, Makarska ide naprijed, to se vidi, sve je čistija i ljepša, ali uvijek može bolje.

Kada je se pita za recept ‘pune kuće gostiju’ odgovara: – Osmjeh i trud. Nema te želje koju im ja ne ispunim, oni jednostavno vide da su dobrodošli, da nisu brojke već gosti s imenom. To jako cijene i vraćaju se stalno. Bio je Domovinski rat i rekli su mi baš na dan kad je bila vojna akcija Oluja, ako Rado vi ostajete, mi Vam vjerujemo. To povjerenje svake godine sve je veće i prenose ga svojim prijateljima – ponosno će Rada znajući da za nju opuštanja nema kako bi gosti bili zadovoljni.

Vjerni gosti

Kod privatne iznajmljivačice više od tri desetljeća ljetuju supružnici Hanne i Kurt Reus, Ute i Herbert Fisher, Nena i Villi Bach, Karin i Zlatko Hogl, Karin i Andreas Azereth, Renate i Alfons Katitis, Ingrid i Karli Richter.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh