Galerija Gojak – U pripremi izložba „Torta makarana“

Projekt zaštite i brendiranja makarske slastice „torte makarane“, kojem se ozbiljnije pristupilo prošle – 2011. godine, otkada je realizirano niz zacrtanih ciljeva – nastavlja se i dalje.

U posljednje dvije godine u Gradu Makarskoj su realizirali niz projekata koji su pridonijeli da stara makarska slastica dobije zasluženo mjesto na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske. Torta makarana sada ima svoj logotip, a Ministarstvo kulture ju je upisalo na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, dok se Rješenje o upisu očekuje ovih dana.

Svi koraci koji su poduzimani i koji se i dalje čine bit će prezentirani na izložbi ‘Torta makarana’ , a koja će biti otvorena u Galeriji Gojak za Dan Grada.

Iz Grada pozivaju sugrađane i ljubitelje tradicionalne makarske slastice ‘torte makarane’ ako posjeduju neki povijesni trag o torti, primjerice stari recept, bilježnicu recepata, stare fotografije, stare knjige, snimljeni video ili tek sjećanje, da im se jave radi što kvalitetnijeg dokumentiranja kulturne baštine i u svrhu izložbe.

021/608-433, 021/608-434, telefaks 021/612-046,

 e-mail: protokol@makarska.hr ili na mobitel 098/168-14-12.

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh